Apple’ın çentiksiz iPhone planı 2020’ye

Share

Apple’ın 2017’de iPhone X ile beraber karşımıza çıkardığı çentikli ekran tasarımı akıllı telefon dünyasının tasarım çizgilerini şekillendirmişti. Ancak yeni sızdırılan haberlere göre Apple 2020’de çentiksiz iPhone ile karşımıza çıkabilecek.

Apple’ın 2020 planı içerisinde çentiksiz iPhone bulunuyor

Apple’ın ardından birçok şirket, çentikli ekran tasarımıyla akıllı telefon dünyasındaki tasarım çizgilerini tamamen değiştirmişti. Şimdi ise birçok şirket, çentiksiz ekranlar yani ekran üzerinde sadece kamera deliği bulunan veya ufak kamera çentiği olan ekran tasarımları üzerinde çalışıyor.

Apple ise bu süreçte hızlı bir değişikliğe gitmesinin gerektiğinin farkında. 2016 yılında ekranın içinde kamera bileşenlerini delikli bir şekilde barındıracağı bir konsept patenti almıştı. Söz konusu patentte açıklanan yöntemler ise akıllı telefon dünyasında erken davranan şirketler ile çerçevesiz ekranların çıkmasına sebep oldu.

Apple'dan çentiksiz iPhone planı! SDN-2

Hem yapmış olduğu doğru tahminlerle hem de isabetli sızıntılarıyla tanınan Ice Universe, Apple’ın çentiksiz ekran tasarımına 2020 yılında geçeceğini bildirdi. Bunun sebebi olarak ise Apple’ın yeni iPhone’larda kullandığı Face ID teknolojisi olduğunu iddia ediyor. Çünkü yeni Face ID teknolojisi üzerinde kamera ile birlikte bir dizi sensör bulunuyor ve bunu çentiksiz bir ekranda ufacık bir kamera deliğine sığdırmak kısa sürede mümkün olmayacak.

Apple’ın bu süreçte, bu duruma diğer firmalardan farklı bir çözüm bulacak gibi görünüyor. Yani gelişen süreçte çentiksiz iPhone tasarımı yine akıllı telefon dünyasının tasarım çizgisini tamamen değiştirebilir.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...