Katlanabilir iPhone’dan detaylar

Share

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde paylaşmış olduğumuz haber ile birlikte Apple’ın katlanabilir iPhone modeli üzerinde çalıştığını siz değerli okurlarımıza aktarmıştık. Şimdi ise Apple’nın bir süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir iPhone modelinin patenti gün yüzüne çıkartıldı. İşte, detaylar!

Katlanabilir iPhone ortaya çıktı! İşte detaylar

Katlanabilir telefon konusunda Samsung, Huawei ve LG’ye rakip çıktı. 2019 yılında ilk katlanabilir telefon modellerini piyasaya sunacak olan teknoloji devlerine şimdi ise Apple rakip olmaya hazırlanıyor.

Bugün gün yüzüne çıkartılan patent ile birlikte Apple‘ın katlanabilir iPhone modeli için çalışmalara başlayacağını gözler önüne serildi. Katlanabilir telefonunda esnek bir OLED kullanacağını gördüğümüz Apple, oldukça ilginç bir cihaz ile karşımıza çıkıyor.

Aşağıda yer alan patentte de görebileceğiniz üzere, söz konusu telefonun hem içe hem de dışa doğru katlandığını görmekteyiz. Hatırlayacağınız üzere Samsung, geride bıraktığımız Kasım ayında tasarlamış olduğu Infinity Flex ekranıyla birlikte piyasaya sunulacak olan katlanabilir telefonunun nasıl bir tasarıma sahip olacağını gözler önüne sermişti.

Apple katlanabilir telefon

Ufak bir karşılaştırma yapacak olursak, Samsung’un katlanabilir telefonun sadece içe doğru katlanabildiğini de özellikle belirtelim. Apple, ise söz konusu bu tasarımı daha ergonomik ve estetik hale getirmeyi planlıyor.

Böylece, katlanabilir telefon modeliyle rakiplerine tasarım açısından büyük üstünlük kurmayı hedefleyen Apple, geliştireceği teknolojiyle de sektörün öncüsü olmayı hedefliyor.

Apple’ın aldığı patentten de anlaşılacağı üzere Samsung’un katlanabilir telefonundan daha farklı bir tasarıma sahip olacak. Samsung’da katlanabilen telefon olarak geçen model Apple’da etrafı çeviren ve sarmalayan olarak isimlendirildiğini de unutmadan belirtelim.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...