2019 F1 sezonunun testleri Barcelona’da başlıyor

Share

Formula 1 dünyasında Kasım ayındaki Abu Dhabi Grand Prix’sinin ardından başlayan tatil dönemi 18 Şubat itibariyle son buluyor.

Takımlar Kasım ayındaki Abu Dhabi Grand Prix’sinin ardından tamamen 2019 Formula 1 aracına yoğunlaştılar ve geride kalan bu yaklaşık 3 aylık süreçte yeni sezonda mücadele edecekleri araçları hazırladılar.

Lansmanlar geçtiğimiz hafta itibariyle başlarken 10 takımın tamamı yeni sezonda mücadele edecekleri araçları tanıttılar.

Lansman sürecinin ardından artık takımlar yeni araçlarını piste indirecekler ve pazartesi günü itibariyle yeni sezona pist üstü çalışmalarıyla hazırlanacaklar.

İlk test 18 Şubat Pazartesi günü TSİ 11:00’de başlayacak ve TSİ 20:00’de son bulacak. 19-20-21 Şubat tarihlerinde üç gün boyunca yine aynı saatler arasında sürücüler 2019 araçlarıyla sürüş yapacaklar.

Bu dört günlük test F1 TV Pro’dan dört gün boyunca canlı olarak ekranlara gelecek.

İkinci Barcelona testi ise 25 Şubat’ta başlayacak ve yine dört gün sürecek.

Hava tahminleri hem bu hafta hem de gelecek hafta boyunca havanın çok iyi olacağını gösteriyor. Bu da takımlara bolca veri elde etme fırsatı verecek.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...