F1: Arrivabene Sauber’e geçebilir

Share

Alman Auto Bild’in haberine göre, Sauber’in ismi tamamen Alfa Romeo Racing olabilir ve Maurizio Arrivabene de takım yönetimine girebilir.

Ferrari, hafta başında yaptığı açıklamada takım patronu Maurizio Arrivabene ile yollarını ayırdığını ve yerine Mattia Binotto’un getirildiğini açıklamıştı.

Arrivabene’nin görevinden ayrılmasının ardından ne yapacağı merak konusuydu ve bazı kaynaklar Juventus’un yeni CEO’su olabileceğini ve bu konuda görüşmeler yapıldığını söylediler.

Ancak Auto Bild çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Habere göre, geçen yıl isim sponsoru olarak Formula 1’e geri dönen Alfa Romeo, fabrika takımı olarak spora geri dönme planları yapıyor.

Bu durumda Sauber’in ismi Alfa Romeo Racing olacak ve İsviçreli ekip tamamen İtalyan markanın fabrika takımı haline gelecek.

Haberde Arrivabene’ye Hinwil merkezli takımda bir rol teklif edilebileceği ve bu sayede FIAT Grubu için çalışmaya devam edebileceğine yer verildi.

Bunun tam olarak nasıl bir görev olacağı bilinmiyor ancak şu anda takım patronluğunu ve şirketin CEO’luğunu Frederic Vasseur yapıyor.

Şimdilik “iddialardan ibaret” olan bu konuyla ilgili herhangi bir yalanlama gelmezken, detayların Şubat ayındaki lansmanda belli olması bekleniyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...