Zimbabve’de internet erişimi yasaklandı

Share

Zimbabve’de 14 Ocak’tan bu yana devam eden şiddetli eylemler sonrasında devlet yetkililerinden çok konuşulacak karar alındı. Alınan bu karar doğrultusunda ülke genelinde, ikinci bir emre karar internet kullanımının yasaklandığı duyuruldu.

Zimbabve’de internet erişimi yasaklandı

Ülkenin en büyük internet sağlayıcılarından biri olan Econet Wireless tarafından yapılan açıklamayla, söz konusu yasağı

14 Ocak‘ta ülke genelinde akaryakıt ücretlerini tek seferde iki katına katlayan Zimbabve yönetimi, halkın tepki ile karşı karşıya kaldı. Söz konusu zamlara tepki amacıyla binlerce vatandaş, sokaklara döküldü.

Söz konusu eylemler tüm şiddetiyle devam ederken, haberin başında da belirtiğimiz gibi, Econet Wireless ülke genelinde intertnet erişiminin hükümet tarafından yasaklandığını duyurdu.

Bunun haricinde ise, 4 gündür aralıksız süren eylemler sırasında 5 vatandaşta hayatını kaybetti. Bu gelişmeler sonrasında ülke genelinde anlık mesajlaşma platformlarına ve sitelerine de ikinci bir emre kadar erişim engelli de konuldu.

Henüz söz konusu bu durum erişim engelleri hakkında hükümet kanadından resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. Ancak, görünen o ki, ikinci bir mahkeme kararına kadar hem internet erişimi hemde, WhatsApp, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına şimdilik erişimim tamamen engellendiğini de belirtelim.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...