Xiaomi Mi 9’un özellikleri belli oldu

Share

Merakla beklenen Xiaomi Mi 9 ile ilgili her geçen gün yeni bir detay gün yüzüne çıkartılıyor. Şimdi ise, şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda Xiaomi Mi 9 özellikleri ve çıkış tarihi doğrulandı.

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve çıkış tarihi doğrulandı

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi ile ilgili heyecan verici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son yayınlanan raporlara göre, Xiaomi Mi 9 özellikleri ve çıkış tarihi Xiaomi’nin başkanı tarafından Weibo üzerinde yapılan paylaşım birlikte netlik kazandı.

Weibo üzerindeki paylaşımda ”9120” sayısını ile kullanıcılara önemli bir ipucu veren Xiaomi’nin başkanı ve CEO’su şimdiden binlerce kullanıcısını heyecanlandırmış durumda. Bu paylaşımlardaki ipucunu çözen birçok kullanıcı, söz konusu telefonun 19 Şubat günü tanıtılacağını da belirtiyor.

Xiaomi Mi 9 özellikleri

Tüm bu heyecan verici gelişmelerin haricinde, Xiaomi Mi 9‘a ait olan posterlerde yine aynı şekilde Weibo üzerinde yapılan paylaşımlarla sızdırıldı. Söz konusu bu posterler ile birlikte, önümüzdeki ay tanıtılacak olan Xiaomi Mi 9 özellikleri de netlik kazanmış oldu.

Posterlerde yer alan bilgilere göre Mi 9, üçlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapacak. Bunun haricinde ise, ekrana entegre parmak izi tarayıcısına da sahip olacak olan amiral gemisi, hem fiyatı hem de özellikleriyle ön plana çıkmayı planlıyor.

Son yayınlanan raporlara göre, merakla beklenen Mi 9‘da 48 megapiksel değerindeki Sony IMX586 sensörüne yer verilecek. 18 Megapiksel ikincil kameraya ve 8 megapiksel üçüncül bir kameraya da sahip olacak olan Mi 9, şimdiden birçok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor.

Bunun haricinde ise, Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin 7 nm Snapdragon 855 işlemcisine ve 5G teknolojisine de ev sahipliği yapacağını da belirtelim. Hemen aşağıdan, şimdiye kadar sızdırılan Xiaomi Mi 9‘un özelliklerini de inceleyebilirsiniz.

Sızdırılan Xiaomi Mi 9 özellikleri

Xiaomi Mi 9 özellikleri

Ekran: 6.4 inç, 19.5:9 Full HD+ AMOLED
İşlemci ve Grafik Birimi: Snapdragon 855 – Adreno 640
RAM: 6 veya 8 GB RAM
Depolama: 128 GB depolama alanı
Arka üçlü kamera: 48 MP ana kamera + 18 MP ikincil kamera + 8 MP uzaklık ölçer sensörü
Ön Kamera: 24 MP IMX576
Batarya: 32 W Hızlı şarj 4.0 destekli 3500 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C+ 5G desteği
İşletim Sistemi: MUIU 10 tabanlı Android 9.0 Pie
Fiyat : 436 dolar

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...