Meyve etiketiyle 10 Euro’ya PS4 satın aldı

Share

Geçtiğimiz aylarda Fransa’nın Nice şehrinde ilginç bir olay yaşandı. 19 yaşındaki bir adam PlayStation 4 etiketini değiştirdiği için inanılmaz bir ceza aldı. PlayStation Meyve Soygunu olarak Fransa’da ünlenen olay bazı fikirlerin, fikir olarak kalması gerektiğini kanıtladı.

PlayStation 4 etiketini 10 Euro’luk meyve ile değiştirdi

19 yaşındaki Adel, Eylül 2018’de süpermarkete gittiğinde aklına ilginç bir fikir geldi. PlayStation 4 rafına gidip, buradan bir konsol alan Adel, konsolu meyve-sebze bölümüne giderek tarttı ve burada bir meyve üzerinden etiket bastı. Böylece konsolun kendi değerine değil, sadece ağırlığına göre fiyat almış oldu.

Normalede Fransa fiyatlarına göre 349 Euro ödemesi gereken PS4’e sadece 10 Euro ödemiş oldu. Elbette böyle bir ürünü 10 Euro’ya okutması market yetkililerinin gözüne takılacağı için otomatik ödeme sistemini kullandı. Ardından kısmen açılmış olan PS4’ü tren bileti satın almak için 100 Euro üzerinen sattı.

Yaptığı şeyin oldukça zekice olduğunu düşünen Adel, bir gün sonra aynı şeyi denemek için süpermarkete gitti ve bu kez polise yakalandı. Geçtiğimiz gün düzenlenen mahkemede de 4 aylık hapis cezasına çarptılırdı.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...