Xiaomi Mi 9 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri

Share

Uzunca bir süredir konuşulan ve beklenen Xiaomi Mi 9 sonunda resmi olarak tanıtıldı. Peki, Xiaomi Mi 9 özellikleri neler sunuyor? Xiaomi Mi 9 fiyatı ne kadar? Gelin, tüm bu merak edilenlere yakından göz atalım.

Xiaomi Mi 9 özellikleri neler sunuyor?

Xiaomi Mi 8‘in büyük başarısının ardından şimdi de, Xiaomi Mi 9 modeliyle karşımıza çıkan teknoloji devi, yeni fiyat-performans canavarıyla şimdiden kullanıcıların beğenisini toplamış durumda.

Yenilenen tasarımıyla ve çentikli ekranıyla oldukça şık görünen Mi 9, hem kamera hem de donanım özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Xiaomi Mi 9 Özellikleri – Tasarım

Xiaomi Mi 9, şirketin bir önceki nesil telefonlarından farklı olarak su damlası formundan ekran çentiği tasarımı kullanıyor. Selefi Mi 8 ekran çentiği konusunda iPhone X‘e benzer bir tasarım anlayışını benimserken, serinin yeni modeli  Essential Phone‘un öncelik ettiği su damlası çentiğine ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl ekrana gömülü kamera tasarımını amiral gemisi modellerinde tercih etmeyen Xiaomi, Mi 9’un su damlası ekran çentiği sayesinde kullanıcılara yüzde 90.7′lik bir ekran/kasa oranı sunuyor.

Bu tasarımı anlayışı ile birlikte, ekran/kasa oranını serinin diğer modellerine kıyasla maksimum seviyeye çıkartan Mi 9’un, ayrıca selefi Mi 8′e kıyasla alt çerçevelerinin yüzde 40 oranında inceltilmiş.

Tasarım konusunda etkileyici olan bir diğer taraf ise şüphesiz ki Xiaomi Mi 9’un arka tarafı. Bu kısımda, son dönemin popüler rengi olan grandyan diğer bir adıyla geçişli bir renk tercih eden Mi 9, arka panel tasarımıyla da görenleri etkilemeyi başarıyor.

Ayrıca kavisli yapı sayesinde de kullanıcıların tutuş ergonomisini üst seviyeye çıkartan Xiaomi, bu konuda da oldukça başarılı bir işe imza atmış.

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi 9 özellikleri – Donanım

Daha önceden de Xiaomi yetkileri tarafından belirtildiği gibi yeni amiral gemisi Qualcomm’un halihazırda üretimde olan en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 ile çalışıyor.

6/8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya yer verilen amiral gemisinde, ayrıca 27W hızlı şarj teknolojisine özelliğe sahip olan 3300 mAh boyutundaki bir bataryaya da yer veriliyor.

Ayrıca, yapay zeka destekli Game Turbo modu sayesinde oyunlarda işlemcinin performansı otomatik olarak artırılabiliyor.

Xiaomi Mi 9 özellikleri – Ekran

Tasarım kısmında da belirtiğimiz gibi bu yıl, ekran tasarımı konusunda önemli değişikliklere giden Mi 9, Essential Phone‘un öncelik ettiği su damlası çentiğine ev sahipliği yapıyor.

Bu ekran tasarımı sayesinde selefine kıyasla yüzde 40 daha ince bir alt çerçeve ile bizleri karşılayan Mi 9’un alt çerçevesinin toplamda 3.6 mm kalınlığına kadar inceletildiği belirtiliyor.

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı

Böylece yüzde 90.7‘lik ekran kasa oranını kullanıcılara sunan Xiaomi, Samsung üretimi 6.39 inç büyüklüğündeki Full HD+ AMOLED ekranıyla da dikkat çekiyor.

AMOLED ekranıyla birlikte Mi 9 kullanıcılara, 103. 8 NTSC süper geniş renk gamına ve 600 nit parlaklık sunuluyor.

Gorilla Glass 6 ile korunan söz konusu bu AMOLED ekran ayrıca,  HDR10 teknolojisini destekliyor. Oyun modu ve gece modu gibi yenilikleri de beraberinde getiren bu ekran, ayrıca parmak izinizide okuyabiliyor.

Xiaomi Mi 9 özellikleri – Kamera

Son zamanların çoklu kamera trendine uyan Xiaomi Mi 9, f/1.75 diyafram değerine sahip olan 48 megapiksel çözünürlüğündeki bir ana kameraya ev sahipliği yapıyor.

Söz konusu ana kamera ise toplamda 4 kareyi bir araya getirebiliyor. Böylece fotoğraflarınızda daha fazla ayrıntıya yer verebiliyorsunuz.

Bununla beraber, f/2.2 diyafram açıklığında olan 12 Megapiksel telefoto, f/2.2 değerindeki 16 Megapiksel ultra geniş açılı kamera sensörü bizleri karşılıyor.

Ultra geniş açılı kamerasıyla 117 derecelik bir görüş açısını da kullanıcılara sunacak olan Mi 9’un üçlü kamerasının ayrıca PDAF ve CDAF özelliklerine de sahip.

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı

Kamera konusunda, bu yıl oldukça iddialı olan Xiaomi‘nin yeni amiral gemisinin ayrıca Mate 20 Pro‘dan aşina olduğumuz makro çekimlere imkan tanıyor. Açıklanan verilere göre, Xiaomi Mi 9 ile 4cm makro çekim yapabiliyorsunuz.

Bununla beraber, yapay zekanın da gücünü arkasına alan Xiaomi, yeni amiral gemisinde birçok fotoğraf modunu da kullanıcılara sunuyor.

Ön tarafındaysa 20 Megapiksel Sony IMX576 sensörüne sahip olan Mi 9’un ayrıca yapay zeka ve HDR desteği sayesinde oldukça başarılı selfieler çekebiliyor.

Çin’de düzenlenen etkinlik sırasında DxOMark puanları da açıklanan Mi 9‘un video kısmı 99, fotoğraf kısmı ise 112 puan alıyor. DxOMark‘tan ortalama olarak ise 107 puan alarak Huawei Mate 20 Pro‘yu yakından takip ediyor.

Xiaomi Mi 9’un diğer özellikleri!

Samsung’un kullanıcılara sunduğu Ultra Güç Tasarrufu modunun bir benzerini kullanıcılara sunan Xiaomi, bu konuda kullanıcıların yüzde 83‘lük bir güç tasarrufu vaat ediyor.

Tıpkı, Ultra Güç Tasarrufu modunda olduğu gibi Mi 9’da yer alan Karanlık modunda da ekran kullanımı minimuma indiriliyor. Böylece, daha uzun süreli bir batarya ömrü bizlere sunuluyor.

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı

Tabii, burada söz konusu telefonun bataryasının da önemli olduğu belirtelim. 27 W hızlı şarj özelliğine ev sahipliği yapan  yeni nesil amiral gemisi, donanım kısmında belirtiğimiz gibi 3300 mAh bir bataryadan güç alıyor.

Snapdragon 855′in güç verimliği ve Mi 9′un özel modları sayesinde Mi 9’un bataryasının gün boyunca yetebileceğini belirtelim. Ekstra senaryolar içinse, yukarıda belirtiğimiz gibi özel bir güç tasarrufu modu bizleri bekliyor.

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi 9 fiyatı

Tüm bu dikkat çeken özelliklere ev sahipliği yapan Xiaomi Mi 9’un fiyatının 445 dolardan başlayacak diğer Mi 9’un fiyatlandırılması ise şöyle:

– 6 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 445 dolar
– 8 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 490 dolar

Not: Söz konusu bu fiyatlar Çin için geçerlidir.

Xiaomi Mi 9 teknik özellikleri

Boyutlar : 155 x 75 x 7.6 mm
Ekran: 6.39 inç, 19.5:9 Full HD+ AMOLED (1080×2280 piksel) yüzde 90.7 ekran/kasa oranı +  HDR10 desteği
İşlemci ve Grafik Birimi: 2.84GHZ sekiz çekirdekli Snapdragon 855 – Adreno 640
RAM: 6/8 GB RAM
Depolama: 128 GB depolama alanı
Arka üçlü kamera: f/1.75 48 MP ana kamera (Sony IMX586) + 16 MP ultra geniş açılı kamera (Sony IMX 481) + 12 MP telefoto
Ön Kamera: 24 MP + HDR desteği
Video : 1080p 30fps
Batarya: 20W kablosuz hızlı şarj / 27W hızlı şarj destekli 3300 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C+ 5G desteği bulunmuyor
İşletim Sistemi: MUIU 10 tabanlı Android 9.0 Pie

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...