Huawei P30 canlı olarak görüntülendi

Share

En son olarak katlanabilir telefon Huawei Mate X ile gündeme gelen Huawei bildiğiniz üzere, önümüzdeki ay P30 serisini tanıtacak. 26 Mart’ta Paris’te tanıtılacak modellerden biri olan Huawei P30, bugün ilk kez canlı olarak görüntülendi.

Huawei P30 ilk kez canlı olarak görüntülendi

Şu zamana kadar P30 serisi ile ilgili birçok haber yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de Spigen’in kılıfları ile görüntülenen P30 modelleri şimdi de Dijital Trends tarafından paylaşılan görsellerle beraber ilk kez canlı olarak görüntülendi.

Dijital Trends editörlerinin aktarmış olduğu bilgiye göre, paylaşılan görsellerdeki telefonun Huwei P30 Pro veya 5G destekli P30 5G olacağı ileri sürülüyor.

Söz konusu paylaşılan görselleri incelediğimizde, bizleri üçlü kamera karşılıyor. Hatırlarsanız, daha önceden yapılan sızıntılarda P30′da üçlü, P30 Pro’da da dörtlü arka kamera kurulumuna yer vereceğini belirmiştik. Kısacası, görsellerdeki telefonun P30’a ait olduğunu tahmin etmekteyiz.

Bunun haricinde, 3.5 mm kulaklık girişine de yer verilmediğini gözlemlediğimiz telefonda sadece USB Type-C bağlantı noktasına yer veriliyor. Peki, P30 ve P30 Pro ile bizleri neler bekliyor? Gelin, yapılan son sızıntıları hızlıca hatırlayalım.

Huawei P30

Son yapılan sızıntılar doğrultusunda P30 modelinin 6.1 inçlik bir ekranın üzerine kurulacağı belirtiliyor. Üst düzey özelliklere ev sahipliği yapacak olan P30 Pro modelinde ise bizleri 6.5 inçlik bir ekranın karşılayacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca şirkete yakın kaynaklarca aktarılan bir diğer raporda ise, Huawei P30 Pro‘nun, gelişmiş bir yakınlaştırma sensörüne de ev sahipliği yapacağı ön görülüyor.

Son olarak, standart P30 modeli 8 GB RAM‘a sahip olacakken P30 Pro’nun ise 12 GB RAM ile birlikte geleceği de iddia ediliyor.

Sızdırılan Huawei P30 Pro özellikleri

Ekran: 6.5 inç, 2340 x 1080 OLED ekran
İşlemci:  Kirin 980
RAM: 12 GB RAM
Depolama: 128 GB depolama alanı
Arka dörtlü kamera: 40 MP + 20 MP + 13 MP (tahmin edilen)
Ön Kamera: 24 Megapiksel ön kamera
Batarya: 22.5W Hızlı şarj destekli 4300 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
İşletim Sistemi: EMUI 9.0.1 tabanlı Android 9.0 Pie

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...