Frentzen: F1 2019 şampiyonu Vettel olacak

Share

Eskİ F1 pilotu Heinz Harald Frentzen, Sebastian Vettel’in 2019 yılında şampiyon olacağını düşünüyor.

Son iki yılda Mercedes’in şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi olan Ferrari, 2019 kış testlerinde etkileyici bir performans göstermişti.

F1 dünyası genel anlamda Avustralya Grand Prix’si için Ferrari’yi favori görürken, eski F1 pilotu Frentzen de Ferrari’nin yeni kurallarda daha iyi bir iş yaptığını düşünüyor.

“Şu anda Ferrari’nin biraz daha iyi olduğu izlenimi edindiğimi söyleyebilirim. Ferrari, Mercedes’e gerçekten baskı yapıyor. Barcelona’daki testler Ferrari’nin kanat ve aerodinamik değişikliklerle daha iyi baş ettiğini göstermiş oldu. Araçları hemen çok hızlıydı. Oysa Mercedes’in test sonuçlarından o kadar da mutlu olmadığını duydum.”

Hamilton’ın devam etmesi halinde Schumacher’in rekorlarını kıracağını söyleyen Frentzen, “Lewis Hamilton oldukça genç olmasına rağmen beş dünya şampiyonluğu kazandı. Ama burada her şey sürücüye bağlı. Çantasında atılmayı bekleyen hâlâ oklar var. Ama bu her zaman sürücüye bağlı. Onun karakterine bağlı, oldukça uzun bir süre boyunca araç kullanmak isteyip istemediğine ya da Nico Rosberg gibi hayatta başka bir şey isteyip istemediğine bağlı. Ama bence Lewis birkaç yıl daha devam edecek.” dedi.

Frentzen,2019’da kimin şampiyon olabileceği sorusuna, “Sebastian Vettel şampiyon olacak.” yanıtını verdi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...