Burger King etsiz Whopper üretti!

Share

Globalde vejetaryen ve vegan nüfus sayısı her geçen gün artıyor. Dünyanın bir takım bölgelerinde lokantalardaki ve süpermarketlerdeki et sipariş oranı azalırken, etsiz etler bu pazarı şekillendiriyor.

Bu vaziyet AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ merkezli global fast food zinciri Burger King’i de harekete geçirdi. Burger King, tüketicisinin en sevdiği hamburger çeşitlerinden biri olan Wooper’ı etsiz et ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Burger King’in bu dönüşümü Impossible Burger ile gerçekleştirdiğini paylaşalım. Anımsayacağınız üzere, Impossible Foods, tamamiyle nebatlardan yapılan yeni nesil et ve peynir çeşitlerini geliştiriyor. Şirket, et ve süt ürünleri tecrübenini yine yaratmak için yeşilliklerden, tohumlardan ve hububatlardan spesifik protein ve besin maddeleri seçerek, ürünler yapıyor.

Son zamanlarda her lokantada satın alınabilen bilindik Wooper’ların görüntü ve lezzetine sahip olan etsiz Whopper, şu anda AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de 59 Burger King lokantanında test2 ediliyor. Test evresi bittiğinde, etsiz Whopper’ın AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de tüm lokantalarda müşterisi ile buluşması bekleniyor.

Yerinde tattığımız Impossible Burger’in çatı şirketi Imposibble Foods, daha önceki bir Stanford Üniversitesi profesörü Pat Brown tarafından 2011 seneninde heyetmişti. Geçen 8 sene içinde toplamda 387,5 milyon dolar yatırım alan teşebbüs, son olarak Nisan 2018’de Singapur merkezli Temasek Holdings ve Hong Konglu Salling Capital’den 112 milyon değerinde kaynak sağlamıştı.

Etin etik, sıhhat ve etrafsal fiyatlarına karşı rahatsızlık duyan Brown, Dünya nüfusunun hayvancılığına bağımlılığını azaltmak istiyor.

Webrazzi

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...