Sony, telefon satışlarında dip yaptı

Share

Dev şirketler her sene, bir sonraki yıla değin öngörülerini kamuoyuyla paylaşıyor. Sony de bu şirketlerden biri. Geçen yıl 2019 yılının ilk çeyreğine konusunda öngörülerini izah eden Sony, ilk çeyreği hüsranla kapattı. Sony telefon satışları için 10 milyonluk hedef koymuştu. Ancak, bu sayı bir müddet sonra öncelikle 9 milyon adede sonrasında ise 7 milyon adede düştü. Sony satışları 2019 seneyin ilk çeyreğine bakıldığında kötü istikamette bir rekor kırmayı muvaffak oldu.

Sony’nin son izah ettiği rakamlar, 2014 senenindeki izah eden verilerden oldukça uzak. Şirket, 2014 yılında 40 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmişti.

Mart ile Haziran 2018 arasında şirket, yalnızca 2 milyon adet alet satışı yaptı ve bu sayı yılın son çeyreğinde 1,6 milyon adete düştü. Sony satışları şirket cephesinde hüsrana kapı araladı.

Xperia XZ3’ün piyasaya sürülmesi ile birlikte Sony, akıllı telefon satışı ile ilgili küçük bir artış yaşasa da bu genel seyiri değiştirmeye yetmedi. Sony, 2019 ilk çeyreğe gelindiğinde ise negatif manada bir rekor kırdı ve dibi gördü. Şirket sadece 1.1 milyon adet telefon satışı yapabildi.

Sony’nin 2020 tahminleri ise daha da kötü. Şirket, toplamda 5 milyon adet akıllı telefon satışı tahmininde bulunuyor. Bu sonuçlar şirketin zarar etmesini de öngörmüş oluyor.

Sony için bu kötü seyir pahalıya patlamış gibi görünüyor. Şirket geçtiğimiz yıl mobil bölümde 97 Milyar yen (896 milyon dolar) zarara uğradı. Bununla beraber binlerce çalışan işten çıkarıldı ve Sony, işletme giderlerini %50 azaltma kararı alarak küçülme yoluna gitti.

Shidtdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...