İngiltere Savunma Bakanı, Huawei’e bilgi sızdırdığı gerekçesiyle görevden alındı

Share

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei için bilgi sızdırdığı söylenene Savunma Bakanı Gavin Williamson görevinden alındı. İzahı İngiltere Başbakanı Theresa May izah etti. Williamson’ın görevinden alınmasına yol açarak, Ulusal Güvenlik Konseyi’nde 5G bilgilerini Huawei’ye sızdırması gösterildi. Huawei İngiltere cephesinden gelen iddialara cevap verdi.

Başbakan May, izahı Williamson’a hitaban bir mektup yayınlayarak, Savunma Bakanı’na olan güvenini kaybettiğini, bu yüzden onu görevden almak zorunda kaldığını söyledi. William ise kendini “Teferruatlı bir tahkikat yürütülmesi halinde aklanacağımı düşünüyorum” diyerek müdafaa etti.

Williamson’ın yaptığı sızdırma geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Williamson’ın yerine hızlıca Penny Mordaunt atandı. Mordaunt önceden Kadın ve Eşitlik Bakanı görevini yürütüyordu.

Huawei İngiltere haberleriyle alakalı izah yaptı!

Konuyla alakalı Huawei cephesinden de bir izah geldi. Huawei’nin izahı ise şu şekilde oldu:

“Bugün bir takım milli ve beynelmilel haber mecralarında yer alan; İngiltere Başbakanı Theresa May’in, Savunma Bakanı Gavin Williamson’ı görevden alması konusunda haberde açıkça dile getirildiği üzere, iddiaya mevzubahis olan bilgi sızıntısı Huawei’ye değil, medya kanallarına yönelik olarak gerçekleştirilmiştir.

Görevden alınan Savunma Bakanı Gavin Williamson’ın Huawei şirketine bilgi sızdırması söz konusu değildir.”

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...