Xiaomi Mi 9 SE Türkiye’de satılacak

Share

Xiaomi’nin sene başlarında tanıttığı Mi 9 amiral gemisinin yanında orta düzey donanımlı Mi 9 SE’yi de gördük. Mi 9 modeli ülkemizde gelmesine karşın Mi 9 SE giriş yapmamıştı. Evofone Twitter hesabından bir gün önce yapılan paylaşım, Mi 9 SE’nin yakında Türkiye’ye geleceğini ortaya çıkardı.

Mi 9 SE tasarım mananında abisiyle birebir aynı gözüküyor. İki aleti yalnızca boyutlarıyla ayırabiliyorsunuz. Mi 9’da 6.39 inç olan ekran, Mi 9 SE’de 5.97 inç. Boyutlar küçülünce haliyle ağırlık da 18 gram azalarak 155 gram oluyor. Dış görünüşü kenara bıraktığımızda iki alet arasındaki asıl fark donanım bölümünde ortaya çıkıyor. Snapdragon 712 çip seti, 3070 mAh batarya, 6 GİGABYTE RAM ve 64 GİGABYTE depolama cihazın temel özelliklerinden. Mi 9’daki 48 MP ana kamera yerini savunurken, yanında 13 MP geniş açı ve derinlik idrak etmede kullanılmak üzere 8 MP yardımcı kamera bulunuyor. Hasılı önceden belirttiğimiz gibi Mi 9 tasarımını orta düzey donanımla birleştirerek uygun ücrete sunuyor.

Xiaomi Mi 9 SE Türkiye’ye geliyor

Mi 9 SE ülkemizde de merakla beklenen modellerden biri. Bu noktada ücret konusu büyük sual işaretleri oluşturuyor. Zira 4999 TL’lik Mi 9 ücretinin kullanıcılar tarafından hoş karşılanmadığı bir gerçek. Mi 9 SE için ücret nasıl belirlenecek hep beraber göreceğiz. Bilhassa son ÖTV artışları cihazın yüksek fiyatla giriş yapmasına sebebiyet verebilir.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...