BTK, başkasının pasaportuna IMEI kaydı konusunda açıklama yapacak

Share

Bu ayın ilk haftasında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle telefonlar için iki katına çıkarılarak yüzde 50 seviyesine ulaşan ÖTV vergisinden sonra, yurtdışından getirilen telefonları etkileyen kararlar da geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Artık başka pasaporta IMEI kaydı yapılamayacak.

Yükselen fiyatlar ve artacak vergi oranları nedeniyle akıllı telefon almak isteyenlerin bir kısmı, telefonlarını yurt dışından satın almayı tercih ediyordu. Yapılan bazı değişikliklerden sonra, akıllı telefonları yurt dışından almanın getirdiği maddi avantajlar azalmış gibi gözükse de, tüketiciler tarafından rağbet görmeye devam ediyordu. Yapılan son pasaport kayıt değişikliğinden sonra, başkası üzerine pasaport kaydı yaptırmanın önüne geçilmiş oluyor.

BTK başka pasaporta IMEI kayıt karmaşasını giderecek

Resmi Gazete’deki kararda ” yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla ” şeklinde bir ifade yer alıyor. Kararın açıklanmasından bu yana en çok merak edilen konu bu kontrolün nasıl sağlanacağı oldu.

Yani, pasaport sahibi ile telefona takılı olan hattın sahibinin GSM numarası üzerinden mi yoksa farklı bir yöntem ile mi karşılaştırılacağı bilinmezken, aynı şekilde uygulamanın tam olarak ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

BTK başka pasaporta IMEI kayıt karmaşasını giderecek!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) tarafından bu konuda yarın detaylı bir açıklama yapılacağını öğrendik. Bu kararın işleyiş mekanizması ve yürürlüğe gireceği süreç açıklanarak, oluşan kafa karışıklıkları giderilmiş olacak.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...