Ölümünden 65 yıl sonra Frida Kahlo’nun ilk ve tek ses kaydı bulunmuş olabilir

Share

20.yüzyılın en önemli isimleri arasında gösterilen Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun bilinen tek ses kaydının bulunmuş olabileceği iddia edildi.

Ulusal Meksika Ses Kütüphanesi buldukları bir kaydın Kahlo’nun katıldığı bir radyo programından olabileceğine inanıyor. The Guardian’ın aktardığına göre kayıt Kahlo’nun ölümünden bir sene sonra, 1955’te banttan yayınlanan El Bachiller radyo programının pilot programına ait.Programın 1953 veya 1954’te kaydedildiği tahmin ediliyor.

Meksika’nın Kültür Bakanı Alejandra Frausto da bahsi geçen ses kaydının Kahlo’ya ait olduğunu söyledi.

Ulusal Meksika Ses Kütüphanesi Direktörü Pável Granados Kahlo’nun sesinin en merak edilen seslerden biri olduğunu söyledi. “Frida’nın sesi hep bir sır, hiç bitmeyen bir arayış oldu” diyen Granados, “Şimdiye kadar Kahlo’nun hiçbir ses kaydı bulunmamıştı” diye devam etti.

BBC Türkçe’nin AFP’den aktardığına göre ses kaybında Kahlo olduğu iddia edilen kişi şunları söylüyor:

“”(Diego) Arkadaş canlısı bir yüzü ve hüzünlü bakışları olan dev, muazzam bir çocuktu. Koyu, karanlık, fazlasıyla zeki ve büyük gözleri nadiren yerinde dururdu, göz bebekleri bir kurbağanınki gibi kabarık ve çıkık göz kapaklarından neredeyse dışarı çıkardı. Gözleri, bakışlarının daha büyük bir görsel alanı içine almasını sağlardı – sanki büyük mekanlar ve kalabalıkların ressamı için yaratılmışlar gibi…”

BBC

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...