Huawei ekran altı kamera geliştiriyor

Share

MWC‘de Oppo’nun tanıttığı ve vivo, Xiaomi gibi markaların da prototipleri bulunan ekran altı kamera teknolojilerine yeni bir rakip eklendi. Huawei ekran altı kamera teknolojisi ile kullanıcı arayüzü alanının nasıl olacağına dair bir patent aldı.

Huawei ekran altı kamera teknolojisi geliştiriyor

Sızan patent bilgilerine göre Huawei’nin ön kamera alanı için birden çok çözümü bulunuyor. Sızan patent görüntülerinden biri, görüşme sürenizi gösterirken bir diğeri Kamera Modu (AI mod) açıkken nasıl olacağını gösteriyor. Arayan uygulamasından çıktığınızda aramanızla ilgili bilgiler de görüntülenebiliyor. Bu patent dosyalarının ortaya çıkardığı başka ilginç bir şey de ön kameranın pozisyonu oldu. Oppo kamerasını üst tarafın ortasına yerleştirirken, Huawei, Honor View 20 ve Huawei nova 5i için kamerayı sol üst köşeye konumlandırmayı planlıyor.

Huawei görünüşte kameranın kullanıcı arabiriminde göze çarpmayan şekilde entegre olması için ekranın sol köşesinde arabirimi etkilemeyecek şekilde konumlandırmak istiyor. Bu nedenle, kamera, bildirim çubuğundan simgelerin ana ekranında ve telefonun kamera uygulaması dışında telefonun aktif kullanımı sırasında uygulamaya bağlı olarak işlevsellik kazanacak.

Huawei ekran altı kamera teknolojisi

Tasarım patentinin eskizleri, tasarımları veya görüntüleri, Huawei’nin ekranın üst kısmında sensörlerin yerleştirilmesi gereken bir alan yaratabileceğini öne sürüyor. Bu nedenle, ön kamera hizasındaki alan, kullanıcı arayüzünün geri kalan kısmından açıkça ayrılmış görünüyor. Ancak hangi donanımın konumlandırılacağı hakkında henüz bilgi bulunmuyor.

https://shiftdelete.net/huawei-ekran-alti-kamera-teknolojisi-patenti-aldi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...