Samsung, Galaxy Fold’ta neler değişti?

Share

Ekran sorunu nedeni ile çıkışı ertelenen Galaxy Fold, Samsung’un yaptığı resmi bir duyuru ile bütün değişiklikleri tamamlanmış bir halde kullanıcılarına kavuşmayı bekliyor. Aylarca süren sessizlikten sonra Galaxy Fold üzerinde hangi değişikliklerin yapıldığına dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Katlanabilir telefon kategorisinin bir numarası olmak isteyen Samsung, yeni amiral gemisinin ilk etapta belirli ülkelerde satışa sunulacağının altını çizdi. Snapdragon 855’i kullanmayı tercih eden yeni model, hangi değişiklilkler ile yenilendi?

Samsung, hatalarını ve kendisine gelen şikayetleri değerlendirerek beş ana sonuca ulaştığını duyurdu ve şunları söyledi:

galaxy fold katlanabilir telefon

— “Infinity Flex ekranının üstünde bulunan koruyucu katman, çerçevenin ötesine doğru uzatıldı. Bu katman, ekran yapısının ayrılmaz bir parçasıdır ve bu yüzden onu kaldırmayı düşünmüyoruz.”

— “Telefonumuz, katlanabilir deneyimini koruyacak. Kendisini dış etkenlerden korumak adına kendisine ek takviyeler sağladık.”

— “Menteşe alanının altını ve üstünü, yeni eklenen koruma kapakları ile güçlendirdik.”

— “Ekranın korumasını güçlendirmek amacı ile Infinity Flex ekranının altında yer alan ek metal katmanlarını, koruma kapaklarına dahil ettik.”

— “Menteşe ile katlama gövdesi arasındaki boşluğu azalttık.”

Samsung, ayrıca, hem donanım hem de uygulama optimizasyonu için çalıştığını ve de fazla mesai yaptığını sözlerine ekledi. Yeni nesil telefonun Eylül ayında kullanıcılar ile birlikte olması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/galaxy-fold-katlanabilir-telefon-degisiklikleri

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...