Nokia, uygun fiyatlı 5G telefonla geliyor

Share

5G teknolojisi kısıtlı sayıda ülkede ve bu ülkelerde kısıtlı bir bölgede kullanılıyor. Samsung Galaxy S10 5G ve Huawei Mate 20 X 5G gibi bu teknoloji ile uyumlu olan akıllı telefonlar satışa sunulmuş olmasına rağmen, fiyatları oldukça yüksek.

Nokia markasını tekrar canlandırarak kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesi elde eden HMD Global’in ürün sorumlusu Juho Sarvikas, bu konuda müjdeli haberi verdi. Sarvikas, HMD’nin 5G teknolojisini geniş kitlelere ulaştıracağını belirtiyor.

Nokia uygun fiyatlı 5G telefon hazırlığında

HMD Global’in Qualcomm ile yoğun bir çalışma yürüttüğü ve maliyetleri ciddi anlamda düşüreceği belirtiliyor. Bu sayede piyasadaki telefonların neredeyse yarı fiyatına, 5G bağlantısını destekleyen bir Nokia telefon satışa sunulacak.

Aynı zamanda ABD’deki havayolu şirketleriyle de görüşmeler gerçekleştirildiği belirtiliyor. Telefonun önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yani, halen birçok bölgede 5G bağlantısı bulunmazken, uygun fiyatlı 5G akıllı telefonların kullanıcılara sunulması uzun sürmeyecek.

“Piyasadaki telefonların neredeyse yarı fiyatına” ifadesini detaylandırmak gerekirse: Nokia’nın 5G destekli telefonunun yaklaşık 500 dolar gibi bir fiyata sahip olması bekleniyor. Zira, Galaxy S10 5G ve Mate 20 X 5G gibi hali hazırda piyasada olan modellerin fiyatı 1100 Euro civarında.

https://shiftdelete.net/nokia-uygun-fiyatli-5g-telefon-tarih-verdi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...