Huawei Mate 30 tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı karşınızda

Share

Aylardır sızıntılar ile gündemden düşmeyen ve Huawei için bugüne kadarki en özel akıllı telefonlar olan Huawei Mate 30 ve Huawei Mate 30 Pro, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen etkinlik kapsamında resmi olarak tanıtıldı.

Münih’teki etkinliği bu kadar özel kılan tek detay, telefonlar değil. Çinli teknoloji devi ABD ticaret yasağından etkilenen ilk telefonlarını tanıttı. Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Porsche Design ve Mate 30 Lite olmak üzere toplamda dört model bulunuyor. İşte tüm detayları ile Huawei Mate 30 özellikleri ve fiyatı!

Huawei Mate 30 özellikleri

Tasarım ile başlamak gerekirse, önceki modellerden alışık olduğumuz tasarım büyük oranda korunuyor. Çentikli ekranın kullanılmaya devam edildiği Mate 30’da dörtlü kamera kurulumu bu kez dairesel bir biçimde karşımıza çıkıyor.

IP68 beklenmesine rağmen, IP53 sertifikası ile gelen telefon su sıçramalarına karşı dayanıklılık sunuyor. Pro modeli ile benzer şekilde bu telefona gücünü Huawei’nin en yeni ve güçlü işlemcisi olan Kirin 990 veriyor.

Mate 30 Pro modelinde Horizon Display olarak adlandırılan yeni bir kavisli ekran tasarımı yer alırken, Mate 30’da FullView ekran kullanılmaya devam ediliyor.

Huawei Mate 30 özellikleri - kamera

6.62 inç büyüklüğündeki ve 19.5:9 formatındaki OLED ekran 2340×1080 piksel çözünürlük sunuyor. DCI-P3 renk gamutunu ve HDR teknolojisini destekliyor.

Aynı zamanda ekranda parmak izi okuyucuya yer veriliyor.

Huawei’nin ilk defa Mate 30 serisinde kullandığı Kirin 990, 7 nm+ fabrikasyon süreci ile üretilen, 2.86 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci. İşlemciye grafik tarafında gerekli olan gücü Mali-G76 MP16 GPU sağlıyor.

MicroSD kart yuvası olmayan telefonda, depolamayı artırmak için Huawei NM hafıza kartlarını kullanmanız gerekiyor.

Huawei Mate 30 kamera özellikleri

Arka tarafta 40 Megapiksel f/1.8 diyaframa sahip “SuperSensing” geniş açılı kameraya, 16 Megapiksel f/2.2 diyaframa sahip olan ultra geniş açılı kamera ve 8 Megapiksel telefoto kamera eşlik ediyor. Telefoto kamerada OIS’in yer alması yakınlaştırılmış daha stabil fotoğraf ve videolar anlamına geliyor.

Huawei Mate 30 özellikleri - kamera

Dördüncü kamera deliği ise lazer otofokus için ayrılmış durumda. 3x optik ve 30x dijital yakınlaştırma yapabilen telefon, 2.5 cm mesafeden makro çekimler gerçekleştirebiliyor. OIS ve AIS ile titreşimler minimum seviyeye indiriliyor.

Ön tarafta ise 24 Megapiksel çözünürlüğünde kamera yer alıyor.

4200 mAh kapasiteli bataryanın yer aldığı Mate 30, 40W hızlı şarj desteğine sahip. Telefonun kablosuz hızlı şarj desteği ise 27W seviyesinde. Mate 30’un kutusundan 40W hızlı şarj adaptörü çıktığı için harici bir adaptöre gerek yok.

Huawei Mate 30, Google uygulamaları olmadan geliyor

ABD ticaret yasağı nedeniyle ortaya atılan iddialar doğru çıktı. Maalesef, Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerinde Android işletim sistemi kullanılmaya devam edilirken, Google uygulamaları yer almıyor. Google Play Store yerine kullanıcılara AppGallery isimli bir uygulama marketi sunuluyor.

Bunun dışında Mate 30’a, Android uygulamalarını yüklemek için APK dosyaları kullanılabilir. Ancak, Google uygulamaları olmadığı için Türkiye’de satışa çıkmama ihtimali bulunuyor.

Huawei Mate 30 fiyatı

Avrupa pazarı için Huawei Mate 30 fiyatı, 799 Euro olarak açıklandı. Bu fiyat 8 GB RAM’e ve 128 GB dahili depolama alanına sahip olan model için geçerli.

https://shiftdelete.net/huawei-mate-30-ozellikleri-ve-fiyati

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...