Yoğurtlu ve limonlu cheesecake

Share

Hafif, nefis bir yoğurtlu ve limonlu cheesecake tarifi…

Malzemeler:
500 gr süzme yoğurt
200 gr labne peyniri
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı limonun suyu
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 paket yulaflı bisküvi
125 gr tereyağı

Sos için:
50 gr tereyağı
110 gr toz şeker
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çay bardağı limon suyu

Üzeri için:
Yarım çay bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şeker
Taze meyve
Nane yaprağı

Hazırlanışı:
Bisküvileri robotta toz haline getirin. Tereyağını eritip bisküviye ekleyerek iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Süzme yoğurdu karıştırma kabına alın. Labne peyniri, şeker, un, krema, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip mikserle 3 dakika çırpın. Teker teker yumurtaları ilave edin ve karıştırın.

Karışımı kalıptaki bisküvilerin üzerine doldurun ve 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sos malzemelerinin hepsini cam kaseye alın ve içi kaynar su dolu bir sos tenceresine yerleştirin. Kıvamlı bir sos elde edinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) sürekli karıştırın.

Kaseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Sosu, cheesecake üzerine yayın ve buzdolabında 2 saat soğutun. Süzme yoğurt ve pudra şekeri karıştırıp yağlı kağıttan yapılmış külahın içine doldurun. Cheesecake’i dilimleyerek üzerine süzme yoğurttan sıkın. Kenarlarına Antep fıstığı yapıştırıp, nane yaprağı ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Lezzet /Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...