Gelecekte iPhone’lardaki Apple logosu, bildirim ışığı olabilir

Share

Apple logosu, piyasaya çıktığı ilk günden beri çok fazla değişikliğe uğramadan yoluna devam eden ikonik bir logo. Bu logo 2015 yılına kadar bazı MacBook gibi cihazlarda ışıklandırılarak kullanıldı. Işıklandırılan logoya firma bu kez farklı bir görev verecek gibi görünüyor.

iPhone’larda Apple logosu bildirim ışığı gönderecek

iPhone’lar bilindiği üzere ışıklandırılmış logoya sahip değil. Ancak Apple, logosunu bildirim ışığı olarak kullanmak için bir patent alarak gelecek modellerinde ışıklandırılmış logo kullanmaya göz kırpıyor. Üstelik bu patent, gelen bildirimlere göre logonun renginin nasıl değişeceğini gösteriyor. Yani, ışık yalnızca tasarım amaçlı değil bildirim amaçlı da kullanılacak.

Diğer cihazlarında da arkadaki logosunu aydınlatmayı tercih eden teknoloji devi için bu patent oldukça önemli. Bu patentin vadettiği özelliğe göre; ayarlanabilir bildirimler çağrı, mesaj ve maillerde farklı renklerde yanıp sönecek.

Apple logosu Apple bildirim ışığı olacak

Bu özellik tamamen yeni bir fikir değil çünkü benzer bir özelliğin geçtiğimiz yıl Razer Phone 2‘de kullanıldığını gördük. Ayrıca Motorola One Zoom‘da da arkadaki Motorola logosu, parmak izi sensöründen ziyade bir bildirim ışığı olarak kullanılıyor.

Bu çok önemli bir özellik gibi durmasa da telefonun elde olmadığı durumlarda önemli bir şeyi kaçırmayacağınızı bilmek ve uzaktan takip etmek kullanıcılar için oldukça faydalı.

Patent, gelecek yıllarda satışa çıkacak iPhone modellerinde gerçek olabilir. Ancak, şirketlerin aldığı tüm patentlerin gerçeğe dönüşmediğini ve tozlu raflara kaldırıldığını da unutmamak gerekiyor.

https://shiftdelete.net/iphonelardaki-apple-logosuna-yeni-gorev

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...