Tablet satışları istikrarlı düşüş yaşıyor

Share

Akıllı telefon sektöründe son birkaç yıldır yaşanan durgunluk yavaş yavaş yerini hareketliliğe bırakmaya başladı. Ön kameranın ekran altına yerleştirilmesinden, hızlı şarjın ve kameranın daha üst noktalara ulaşması gibi birçok yenilik sırada.

Tablet sektörü ise hiç bir zaman akıllı telefonlara yaklaşamadı. Piyasada Android işletim sistemi ile çalışan binlerce farklı tablet modeli bulunmasına rağmen, birçok kişinin ortak görüşü en iyi deneyimi Apple iPad’lerin sunduğu yönünde.

Tablet satışları önümüzdeki yıllarda düşmeye devam edecek

iPad’in tablet pazarının lideri olması bunun en büyük kanıtı. Ancak, Digitimes tarafından yayınlanan bir rapora göre tablet satışlarında yaşanan düşünün önüne geçilemeyecek ve önümüzdeki yıllarda bu düşüş devam edecek.

Önümüzdeki yıllarda büyük bir yenilik sunulmazsa satışlardaki düşüşün önüne geçilmesi mümkün değil. Özellikle katlanabilir telefonlar yaygınlaşmayı başarırsa, tabletler için adeta yolun sonuna gelinecek.

Rakamlarla konuşmak gerekirse: önümüzdeki yıl satışların 130 milyonun altına düşmesi bekleniyor. 2024 yılına geldiğimizde ise satışların yıllık 120 milyon seviyesinin altına düşeceği ve bu düşüşün her yıl yüzde 3 seviyesinde devam edeceği ön görülüyor.

iPad Pro’lar işlemci gücü ile dizüstü bilgisayarlara meydan okuyor. Ancak, telefon ekranlarının büyümesi ve her geçen gün güç kazanmaları nedeniyle bu cihazları satın almak birçok kullanıcı için avantajlı olmaktan çıkıyor.

https://shiftdelete.net/tablet-satislari-kotu-gidisat-devam-edecek

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...