El Camino: A Breaking Bad Movie incelemesi

Share

Breaking Bad, yaklaşık altı yıl önce sorulara aldığımız cevaplar kadar, yeni cevap bekleyen sorular ortaya koyduğu bir final gerçekleştirdi. Bu yeni sorulara, Breaking Bad’in spin-off’u Better Call Saul gerek dizinin zaman çizgisinin gerisinde kalması gerekse de Saul Goodman odaklı olması sebebiyle yeterince yanıt verecek konumda olmadı. Ama sorular olduğu yerde duruyordu…

Yazının devamı Breaking Bad ve El Camino spoiler’ı içermektedir. Diziyi ve filmi bitirmediyseniz, okumamanız tavsiye edilir.

Öncelikle halen haberi olmayanlar için giriş yapmamız gerekirse; El Camino, Breaking Bad finalinde Jesse Pinkman’ın arabaya atlayıp (ki o araç El Camino’nun ta kendisi oluyor) sonrasında hayatını nasıl yönlendirdiğini işleyen bir yapım. Jesse’nin geleceğine uzanan yol elbette ki flashback’leri de bir hayli içeriyor. Özellikle Walter’a yerdımcı(!) olmaya çalışan Todd ve ekibinin kendisini kaçırdığı sırada yaşadıkları, en az Jesse’nin neler yaptığı kadar El Camino’nun konusunu oluşturan temel yapı taşları arasında yer alıyor.

Yeni cevap bekleyen sorular dedik ya.. Bunlar arasında cevaplanmasını istediğimiz tek bir tane seçmemiz gerekirse o da Walter White’a Breaking Bad finalinde ne olduğudur. Walt öldü mü, yaşıyor mu derken Breaking Bad sanki final yapmamışçasına güncelliğini koruyan bir dizi, kapanmamış bir defter olarak önümüzde açık duruyordu.

El Camino belki Jesse’nin hayatına odaklandı ama bu esas sorumuzu da açıkçası cevapsız bırakmadı. Radyonun birinde geçen bir haber bülteni, Walter’ın Todd ve ekibine karşı intikam saldırısı sonrası yaralı olarak gördüğümüz son halden sonra öldüğünü Jesse ve tüm Breaking Bad takipçilerine duyuruverdi. Dramın içinde daha fazla dram yaratmadan basit, beklenen bir açıklama. Belki de dizinin geleceğine yönelik tüm kapıları kapatan bir açıklama aynı zamanda da…

El Camino’nun gerisi için Jesse adına hikaye toparlama da denebilir. Belki hayatı boyunca mentor’u olarak görebildiği tek isim Mike’ın zamanında ona verdiği bir tavsiye ile Alaska yolunu tutan Jesse’nin, yanından gerçekte ve flashback’lerde geçen Mike, Badger, Sıska Pete, Todd, Walt ve elbette Jane gibi hayatına dokunmuş pek çok isim geçiyor. Bu sayede film adeta bir Breaking Bad yıldızlar geçidi haline geliyor.

Breaking Bad dünyasına dahil olup kendini El Camino’dan soyutlayabilecek biri kolay kolay olmaz. O yüzden dizi ile aranız iyise, yollarınız El Camino ile yakın zamanda kesişecek, bu kesişmeden güzel bir tat alarak ayrılacaksınız.

Breaking Bad yıldızı Robert Forster hayatını kaybetti

Son olarak Breaking Bad ve El Camino’da para karşılığı insanlara yeni bir kimlik ve yaşam sağlayan “süpürgeci” Ed Galbraith karakterini canlandıran aktör Robert Forster da, filmin Netflix’te yayınlanmasından bir gün sonra, 78 yaşında yaşamını yitirdi. Brekaing Bad kadar El Camino’da da film boyunca kilit bir karakteri, muhteşem bir performansla canlandıran Forster’i de anmadan geçmeyelim.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...