Apple’ın Mac satışları düşüşte

Share

Gartner tarafından yayınlanan son rapora göre, Apple’ın Mac serisi bilgisayar satışları 2019’un üçüncü çeyreğinde düşüş gösterdi. Cupertinolu şirketin bu çeyrekte 5.1 milyon Mac sevkiyatı yaptığı belirtiliyor.

2018 yılının aynı çeyreğinde ise sevkiyat rakamı 5.3 milyon seviyesindeydi. Dolayısıyla şirketin bilgisayar satışlarında bir azalma söz konusu. Ancak bunların tahmini rakamlar olduğunu hatırlatalım.

Apple'ın Mac satışlarında düşüş var

PC üreticilerinin pazar payları

Yukarıdaki tabloda tüm bilgisayar üreticileri ve pazar payları var. Apple’ın pazar payı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9’dan yüzde 7.5’e gerilemiş durumda. Şirket bilgisayar satışlarında Lenovo, HP ve Dell gibi şirketlerin ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Apple’ın gelecek yıl yeni bir Mac Pro ve iMac Pro dahil olmak üzere yeni Mac modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu hamle şirketin bilgisayar satışlarını artırmasına yardımcı olabilir.

https://www.donanimhaber.com/Apple-in-Mac-satislarinda-dusus-var--114943

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...