Galaxy S11 tasarımı ortaya çıktı

Share

Samsung’un 2020 yılının ilk çeyreğinde tanıtması beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S11 tasarımı ortaya çıktı. Sızdırılan Galaxy S11 render görsellerine göre işte yeni tasarım!

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S11 merakla bekleniyor. Peki Samsung Galaxy S11 tasarımı nasıl olacak? En çok merak edilen detaylardan biri olan Galaxy S11 tasarımı ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Tabii telefon bu şekilde çıkacak diye kesin bir garanti sunamıyoruz ama Galaxy S11’e ait olduğu iddia edilen render görselleri sızdırıldı.

OnLeaks ve partneri 91Mobiles tarafından ortaya çıkan Galaxy S11 render görsellerine göre yeni tasarımda kamera bölümü ve genel arka tasarım tamamen yenileniyor. Ön tarafa baktığımızda ise Galaxy Note 10 modellerinde olduğu gibi ön kamera deliğinin ekranın ortasında olduğunu görüyoruz. Galaxy Note 10’un daha köşeli ekran tasarımı, Galaxy S ailesine özel olarak Galaxy S11’de yerini daha yumuşak hatlara bırakıyor.

İddialı kamera özellikleri

Kamera tarafında iPhone 11 ve Google Pixel 4 tasarımına benzer bir şekilde sol üst tarafta toplandığını görüyoruz. Render görsellerine baktığımızda Galaxy S11‘in arka tarafında 4 kamera + ToF sensör bulunabilir.

İddialara göre 108 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamera sensörüyle gelecek olan Galaxy S11, 5X optik yakınlaştırma desteği sunacak. Uzun süredir iPhone gibi 2X optik yakınlaştırma sunan Samsung, özellikle Çinli üreticilerin başarılı yakınlaştırma desteğine karşı, daha iddialı kamera özellikleriyle donatılabilir.

Ayrıca 8K video kaydı, Deep Fusion benzeri düşük ışıkta görüntü işleme teknolojileri gibi ek bir sürü özellikle beraber S11’in kamera özellikleri güçlendirilecek.

Henüz ekran boyutu netleşmemiş olsa da 6.9 ya da 6.7 inç ekran boyutu en büyük modelde karşımıza çıkabilir. Galaxy Note serisinin de olduğunu düşünürsek, 6.7 inç ekran boyutunun Galaxy S11 Plus modelinde kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Android 10 ve One UI 2.0 ile beraber gelecek olan Galaxy S11, 6.7 inç olması beklenen AMOLED ekranında 120 Hz ya da 90 Hz desteğini sunabilir. İddialara göre 120 Hz ekran özelliği gelecek.

S10 ailesindeki gibi 3 farklı boyda karşımıza çıkması beklenen Galaxy S11’in; S11e, S11 ve S11+ modellerinden oluşması bekleniyor. Ortanca S11 modelinin ekran boyutu ise 6.4 ya da 6.3 inç olacak.

İşlemci tarafında Snapdragon 865 ve Exynos 990 seçenekleriyle gelmesi beklenen telefonun RAM ve depolama özellikleri henüz netleşmedi.

Bakalım Samsung Galaxy S11 nasıl özelliklerle bizim ve rakiplerinin karşısına çıkacak?

https://shiftdelete.net/galaxy-s11-tasarimi-ortaya-cikti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...