2020’de 4 farklı iPhone modeli gelebilir

Share

Bu yıl, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro olmak üzere 3 farklı iPhone modeliyle karşımıza çıkan Apple’ın gelecek yılki iPhone modelleri hakkında iddialar da ortaya çıkmaya başladı.

Apple’ın 2020 yılında 4 farklı iPhone modeli ile karşımıza çıkacağı iddia ediliyor. Ayrıca iPhone 12 serisinin özellikleri hakkında da bazı ipuçları ortaya çıktı. İşte 2020 iPhone 12 özellikleri!

iPhone 12 özellikleri nasıl olacak?

JPMorgan analisti Samik Chatterjee tarafından ortaya atılan iddialar, Apple’ın 2020 yılında 4 farklı iPhone modeli birden lanse edeceğini gösteriyor. Ayrıca bu 4 model de 5G bağlantı özelliğine sahip olacak ve OLED ekranlara ev sahipliği edecek. Yani Apple, iPhone 11 modelinde kullandığı LCD ekranı bir sonraki iPhone modellerinin hiç birinde kullanmayacak.

iPhone 12 ekran boyutları nasıl olacak?

JPMorgan analistinin belirttiğine göre Apple’ın 2020 yılında duyuracağı 4 iPhone modelinden 2 tanesi üst segmentte yer alırken, diğer iki tanesi uygun fiyatlı olacak. Üst segment iPhone modellerinin ekran boyutunun ise 6,1 inç ve 6,7 inç şeklinde olması bekleniyor. Uygun fiyatlı iPhone modellerinin ekran boyutunun ise 5,4 inç ve 6,1 inç şeklinde olması beklentiler arasında yer alıyor.

Üst segment iPhone modellerinde 3D kamera teknolojisinin yer alacağı ön görülüyor. Uygun fiyatlı iPhone modellerinde ise ikili arka kamera kurulumuna devam edileceği belirtiliyor.

Ancak Apple’ın 2020 iPhone 12 modellerinde farklı 5G teknolojileri kullanılabilir. Söylentiler doğru çıkarsa üst segment iPhone 12 modelleri mmWave adlı 5G teknolojisini kullanırken uygun fiyatlı iPhone 12’ler, sub-6 GHz teknolojisini kullanacak.

https://shiftdelete.net/2020-de-4-farkli-iphone-gelebilir

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...