Michael Moore: Joker, bize Trump’ı veren Amerika’yı yansıtan bir başyapıt

Share

ABD’li ünlü yönetmen Michael Moore, silahlı şiddetle ilgili tartışma ve protestoların odağına oturan Joker filmini ‘bize Donald Trump’ı veren Amerika’yı yansıtan bir başyapıt’ olarak niteledi.

ABD’de okullarda yaşanan katliamları mercek altına alan 2003 tarihli ‘Bowling for Columbine’ (Benim Cici Silahım) belgeseliyle Oscar ödülü kazanan yönetmen Michael Moore, aşırı şiddet içerdiği gerekçesiyle bir kesim tarafından topa tutulan Joker filmini oldukça gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirdi.

Variety dergisi için bir yazı yazan Moore, “Todd Phillips’in Joker’de anlattığı hikâye ve bu sinematik şaheserin ortaya çıkardığı sorunlar o kadar derin ve o kadar gerekli ki, eğer bu sanat çalışmasının dehasından bakışlarınızı çevirirseniz, bu aynanın bize sunduğu armağanı da ıskalarsınız. Evet, bu aynada dengesiz bir palyaço var ama o yalnız değil, bizler tam orada onun yanında duruyoruz” ifadelerini kullandı.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...