Android 10 alacak Xiaomi modelleri belli oldu

Share

Geçtiğimiz haftalarda MIUI 11 güncellemelerini dağıtan Xiaomi, yeni güncellemeleri vermeye devam ediyor. Yakın zamanda Android 10 güncellemesi alacak Xiaomi modelleri sıralandı. Android 10 güncellemesi ile birlikte birçok hatalar giderilirken, güvenlik güncelleştirmeleri de tamamlanacak.

Hali hazırda Mi 9 ve Mi 9T Pro modelleri, MIUI 11 güncellemesi ile birlikte Android 10 güncellemesi almıştı. Geçtiğimiz günlerde de Mi 9T için Çin’de yeni güncelleme dağıtıma sunuldu. Güncellemenin, Google uygulamalarına uyarlanıp piyasaya sürülmesi için ortalama 1 – 2 hafta gerektiğini daha önce söylemiştik.

Birçok telefon modeli olmasına rağmen güncellemeleri hızla vermeye başlayan Xiaomi için işler yolunda görünüyor. Güncellemeyi alacak cihazlardan birisi, geçen yılın popüler fiyat ve performans odaklı telefonu Pocophone F1.

Pocophone ile birlikte güncellemeyi alacak diğer cihazlar ise şöyle:

  • Xiaomi Mi MIX 2S
  • Mi MIX 3
  • Mi 8
  • Mi 8 Pro
  • Mi 8 Explorer Edition

Yukarıda sıraladığımız cihazlar, güncellemeyi çok yakın zamanda alacak cihazlar. Android 10 güncellemesi alacak cihazlar sadece bunlar sınırlı değil. Ek olarak Redmi Note 7 ve Note 8 ailesinin de kısa sürede büyük güncellemeyi alacağını belirtelim. Yeni güncellemenin boyutunun ortalama olarak 2.3 GB olması bekleniyor. Bu değer, cihazlara göre ufak değişiklikler gösterebilir.

Android 10 ile birlikte gelecek en büyük özelliklerden birisi, karanlık modun daha da kararlı hale getirilecek olması. Yeni sürüm ile birlikte daha iyi pil yönetiminin de sunulması bekleniyor. Ayrıca, MIUI 11 güncellemeleri ile birlikte gelen batarya kullanımının düşmesi gibi büyük sorunların da bu güncelleme ile düzeltilmesi bekleniyor.

https://shiftdelete.net/android-10-guncellemesi-alacak-xiaomi-modelleri-siralandi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...