Yerli otomobil TOGG için ön sipariş tutarı belli oldu

Share

Yerli otomobilin tanıtılmasının üzerinden sadece dört gün geçmiş olmasına rağmen, şimdiden binlerce sipariş toplandı. Tabi, yerli otomobil ön sipariş süreci resmi olarak başlamadığı için şu anda birey ve kurumların sözlerine dayanılıyor.

Cumhurbaşkanı tanıtım etkinliğinde ön sipariş sürecinin kısa sürede başlaması gerektiğini düşündüğünü belirtmişti. TOGG CEO’su Karakaş ise röportajlarda araç üretime hazır hale geldiğinde ön sipariş sürecinin başlayacağını dile getirdi.

Sabah Gazetesi tarafından paylaşılan habere göre, ilk ön sipariş çalışması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılıyor. TOGG dışında başlatılan bu çalışma ile otomobili almak isteyenler ve ödeyecekleri rakam belirlenecek.

Bu kapsamda 81 il ve 160 ilçeye yayılan 365 oda ve borsanın üst kuruluşu TOBB iş dünyasının yapacağı alımların koordinasyonunu sağlayacak. Oda ve borsalara önümüzdeki günlerde ön ödeme konusunda yazı gönderileceği öğrenildi.

Ön sipariş için ödenmesi gereken tutarın 30 – 40 bin lira civarında olacağı dile getiriliyor. Tabi, bu tutar net olarak belirlenmiş değil. Ön ödeme paraları fabrika kurulduğunda açılacak hesapta toplanacak. Bu sayede otomobil fabrikasının yatırımı için gerekli olan finansmanın bir kısmının da sağlanacağı belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/yerli-otomobil-on-siparis-hazirligi-basliyor

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...