Boeing 737 Max yeni bir sorunla gündemde

Share

Son zamanlarda en çok konuşulan hava taşıtı Boeing 737 Max sorunları nedeniyle gündemden düşmüyor. Üretici firma tarafından yapılan açıklamada, uçakta hala bazı sorunların olduğu ve uçuşa dönüşün ertelendiği belirtildi. Boeing 737 Max krizi büyümeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden olan Boeing, 737 Max modeliyle tekrar gündeme geldi. Yaşanan kazalardan sonra gözlerin çevrildiği firma, 737 Max uçaklarını uçuştan çekmişti. Hatalar üzerinde çalışmaya başlanmasıyla da uçuşa dönüşlerin yakın bir tarihte olacağı söylenmişti. Ancak, firmadan gelen açıklama durumu tersine çevirdi. Hata düzeltmeleri üzerinde çalışan Boeing, yeni bir hata daha keşfetti. Bu hata nedeniyle uçuşa geri dönüş için belirlenen tarih ertelendi.

Daha önce uçuş kontrol sistemlerindeki hatalar için çalışma yaptığını belirten Boeing, bu sorunun çözüldüğünü ve uçuşa hazır hale getirildiğini açıkladı. Ancak bu sefer de yazılımsal bir hatanın varlığı ortaya çıktı. Hatanın, uçaklarda yazılımların yüklendiği sırada oluştuğu belirlendi. Boeing sözcüsü yaptığı açıklamada “ABD Federal Havacılık Bürosu ile çalışıyoruz.” dedi. Yazılıma yapılacak güncellemenin ne zaman tamamlanacağına dair bir bilgi ise paylaşılmadı.

Wall Street Journal’e göre ocak ayının sonunda Federal Havacılık Bürosu ve Boeing sertifikalandırma uçuşu yapacak. Ancak yazılım hatası nedeniyle bu sürenin de erteleneceği, şubat ayına sarkabileceği söylendi.

Boeing 737 Max krizi havacılık dünyası üzerinde etkisini koruyor. 2011’den yılından bu zamana toplam 4.912 Boeing 737 Max siparişi verilmiş, 387 adet teslim edilmişti. Türk Hava Yolları da 11 adet satın alımı gerçekleştirmişti. Sorunlar nedeniyle de teslim edilen uçaklar Boeing’e geri dönmüştü.

https://shiftdelete.net/boeing-737-max-sorunlari-bitmek-bilmiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...