Apple günde 1 milyar dolar kazandı!

Share

Her yılın ekim ayında başlayan ikinci mali çeyrek, aralık ayının sonuna kadar devam ediyor. Geçen ay biten ikinci mali çeyreğin ardından Apple, bu çeyreğe dair verilerini açıkladı. Yapılan resmi açıklamaya göre şirket, geçen yılın aynı çeyreğine göre gelirlerini yüzde 9 artırdı. iPhone satışları için de yüzler güldü. İşte mali yılın ikinci çeyreğindeki Apple gelirleri.

Apple gelirleri: iPhone satışları Apple’da yüzleri güldürdü

Resmi açıklamalar Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapıldı. iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinin büyümenin büyük bir kısmına katkı sağladığını söyleyen Cook, iki modeli şimdiye kadar sahip olunan en güçlü iPhone ürün gamı olarak tanımladı.Çoğu analistin 88 milyar dolarlık gelir tahminine karşılık şirket toplamda 91.8 milyar dolarlık gelir kaydetmeyi başardı. Bu da günde ortalama 1 milyar dolarlık gelir anlamına geliyor.

Apple’ın bu çeyrekte elde ettiği gelirin yarısından fazlası iPhone satışları ile geldi. Şirket belirtelen çeyrekte 55.96 milyar dolarlık iPhone satış rakamına ulaştı. Burada Wall Street analistlerinin tahmini satışların 51.5 milyar dolar seviyesinde olmasıydı. Yani, analistleri yanıltan Apple’da yüzler güldü.

Apple’ın AppleWatch, Home Pod ve AirPods‘u içeren aksesuar donanımı seçeneklerinde ise gelirler 10 milyar dolara yükseldi. Bu rakam geçen yıl ise 7.3 milyar dolardı.

Apple bildiğiniz gibi geçen yıla hizmetleri ile damga vurdu. Bu abonelik hizmetlerinden ise toplamda 12,72 milyar dolar kar elde edildi. Burada tahmin edilen rakam 12,98 dolardı. Ancak, geçen yıla baktığımızda 10.87 milyar dolar elde edildiğini görüyoruz. Bu da bir önceki yıl çeyreğine göre büyüme demek.

Apple elde ettiği güçlü gelirlere rağmen Apple Watch Series 3 ve AirPods modellerinde beklenen talebe ulaşamadı. Bu itiraf da yine Tim Cook’tan geldi.

Şimdi gözler üçüncü mali çeyreğe çevrildi. Ocak ayında başlayan ve mart sonuna kadar devam eden çeyrekte Apple’ın tahminleri 63 milyar ila 67 milyar dolar arasında gelir elde etmek.

Analistler, 2020’nin iPhone için daha güçlü geçmesini bekliyor.

Mali yıl nedir?

Mali yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde ve bazı Avrupa ülkelerinde 1 Temmuz’da başlıyor ve 30 Haziran günü sona eriyor. Her yılın temmuz – eylül ayı mali yılın ilk çeyreği. İkinci çeyrek ise ekim – aralık ayları arasında. Üçüncü çeyrek ocak – mart, dördüncü çeyrek ise nisan – haziran arasında.

Bu arada mali yılın farklı ülkelerde farklı tarihlerde başlayıp bittiğini de hatırlatalım.

https://shiftdelete.net/apple-iphone-satislari-icin-resmi-aciklama-yapti

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...