Poco X2 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Share

2018 yılında satışa sunduğu Pocophone F1 ile adından oldukça söz ettiren ve kısa süre önce Xiaomi bünyesindeki bağımsız markalardan birisine dönüşen Poco sızıntılar ile son dönemde gündemden düşmüyordu. Poco X2 resmen tanıtıldı.

İlk etapta F2 ve F2 Lite olmak üzere iki model beklenirken, Poco X2 sızıntıları bir anda dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Peki Poco X2 özellikleri nasıl? Poco X2 fiyatı ne kadar? Gelin bu soruların cevabına hep birlikte göz atalım.

Tamamen yeni bir telefon bekleyenleri üzecek haberi şimdiden vermek isteriz. Poco X2, Redmi K30’un yeniden adlandırılmış hali olarak karşımıza çıkıyor.

Qualcomm’un 8 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 730G işlemcisinden güç alan telefon, 6.67 inç büyüklüğünde IPS ekrana ev sahipliği yapıyor. Full HD+ yani 1080×2400 piksel çözünürlük sunan bu ekran, 120 Hz yenileme hızına ve HDR10 desteğine sahip.

Cihaz üç farklı yapılandırma ile karşımıza çıkıyor. 6 GB RAM’e sahip olan modeli 64 GB veya 128 GB depolama alanı ile satın alabilirken, 8 GB RAM’e sahip olan modeli tercih ettiğinizde 256 GB depolama alanına sahip oluyorsunuz.

Cihazın arka tarafında 64 Megapiksel Sony IMX686 ana kameraya 8 Megapiksel ultra geniş açılı ve 2 Megapiksel makro kameranın yanı sıra 2 Megapiksel derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

Cihazın ekranında S10 Plus ile benzer şekilde çift kamera deliği bulunuyor. 20 Megapiksel çözünürlüğündeki f/2.2 geniş açılı ön kameraya ve 2 Megapiksel f/2.4 diyaframa sahip derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

Parmak izi okuyucunun yan tarafa yerleştirildiği telefon, 27W hızlı şarj desteğine sahip. Bu sayede 4500 mAh’lık batarya 1 buçuk saatten kısa sürede tam şarj olabiliyor. 165.3 x 76.6 x 8.8 mm boyutlarındaki telefon, 208 gram ağırlığında.

Üç farklı renk seçeneği ile gelen telefonun başlangıç fiyatı 225 dolar olarak belirlendi.

https://shiftdelete.net/poco-x2-ozellikleri-ve-fiyati

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...