Wikipedia’nın ardından Imgur da erişime açıldı

Share

Ülkemizde erişim engelli olan siteler konusunda sevindirici haberler gelmeye başladı. 2017 yılında erişime engellenen Wikipedia, Anayasa Mahkemesi‘nin hak ihlali kararı sonrasında geçtiğimiz ay – 15 Ocak 2020 tarihinde erişime açıldı.

Özgür internet ansiklopedisi Wikipedia’nın erişime açılmasının üzerinden yaklaşık üç hafta geçerken, sevindirici bir haber daha geldi. 2015 yılından bu yana ülkemizde engelli olan Imgur erişime açıldı. Böylece özellikle yabancı sitelerinde bolca vakit geçiren kullanıcıların resim çilesi sona ermiş oldu.

Imgur erişime açıldı

Resim çilesi diyoruz zira, yurt dışında yoğun bir şekilde kullanılan bu platform ülkemizde engelli olduğu için Reddit gibi sitelerdeki konulara bakarken resimler görünmüyordu. Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde yaptığımız sorgulamada imgur.com için “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanan bir karar bulunamadı.” ifadesine yer verilmesi engelin kaldırıldığını doğrulamamızı sağlıyor.

imgur erişime açıldı - ShiftDelete.Net

2009 yılında Alan Schaaf tarafından kurulan bir görüntü barındırma servisi olan Imgur, sadece resimlerinizi barındırmanızı sağlayan bir platform değil. Herkese açık olarak söylenen resimlerin yanı sıra kullanıcılar ve etiketler arasında arama yapabiliyorsunuz. Yani, bir görüntü paylaşım platformuna dönüşmüş durumda.

https://shiftdelete.net/imgur-erisime-acildi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...