iPhone’da Android 10 çalıştırıldı

Share

iPhone kullanıcılarının artık telefonlarını gerekli şartları sağlayan bir Android telefon kullanarak Jailbreak yapmasının mümkün hale geldiğini kısa süre önce sizlere duyurmuştuk. Peki, iPhone’da Android 10 çalıştırıldığını söylesek?

Project Sandcastle olarak adlandırılan proje ile bunun mümkün olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Geliştirilen aracı indirerek iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘a Android 10 işletim sistemini yüklemeniz mümkün.

Project Sandcastle ile iPhone’da Android 10 çalıştırıldı

Tahmin edebileceğiniz üzere şu anda işlevsel bir şekilde çalışmıyor. Aşağıdaki tabloda hangi bileşenlerin çalışıp çalışmadığı gösterilirken, Beta sürecindeki proje bunun başarılabileceğini göstererek ilk büyük hedefini gerçekleştirdi.

Project Sandcastle ile iPhone'da Android 10 çalıştırıldı!

Örneğin, her iki iPhone modeline Project Sandcastle aracılığıyla Android 10’u yüklediğinizde GPU, ses çıkışı, hücresel modem, Bluetooth ve kamerayı şu anda kullanamıyorsunuz. Tabi, performans beklemek pek doğru değil.

Tabi geliştiriciler üzerinde çalışmaya devam ettikçe bu sorunlarda büyük oranda ortadan kaldırılacaktır. Project Sandcastle’ın arkasındaki ekip bu konuda oldukça deneyimli. Zira, yaklaşık on yıl önce iDroid projesi kapsamında ilk iPhone için Android işletim sistemini port etmeyi başararak adından söz ettirmişlerdi.

https://shiftdelete.net/iphone-da-android-10-calistirildi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...