Doktor Mehmet Öz’den coronavirüs tavsiyeleri

Share

Doktor Mehmet Öz, astım, diyabet ve kalp hastalığı gibi kronoik kronik rahatsızlığı olanların corona virüse karşı tehdit altında olduğunu söyledi ve alınabilecek önlemleri anlattı.

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, yayımladığı bir video ile corona virüs salgınına karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

Paniğe gerek olmadığın söyleyen Öz, basit önlemlerle virüsten korunulabileceğini söyledi.

Çoğu vakanın şiddetli olmadığını söyleyen Mehmet Öz, “En yüksek risk altında olanlar yaşlı insanlar. Astım, diyabet, kalp hastalığı gibi kronoik rahatsızlığı olanlar da ciddi bir enfeksiyon geliştirme riski altında” dedi.

Doktor Öz, virüs önlemlerini ise şöyle sıraladı: Yeterli uyku, düzenli egzersiz, soluduğunuz havayı nemlendirin el sıkışmayın, yüzünüze dokunmayın.

NTV

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...