Elon Musk, iOS 13’ten şikayetçi

Share

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Washington DC’deki Satellite 2020 konferansında, Apple‘ın iOS için son güncellemelerini eleştirdi.

Röportaj sırasında Musk’a, teknolojide kalitenin düştüğü hakkında yaptığı önceki bir yorumu hakkında bazı sorular soruldu. Musk, kastettiği şeyin, teknolojinin her yıl otomatik olarak daha iyi hale gelmesi gerekirken tersine gitmesi olduğunu söyledi. Örnek olarak ise e-posta sistemiyle alakalı son iOS güncellemelerini gösterdi.

Musk: E-posta sistemim alt üst oldu

Elon Musk: “Bahsettiğim şey teknolojinin hızlıca gelişmediğidir. İnsanlar her yıl daha iyi olmaya alışkınlar. Ben bir iPhone kullanıcısıyım, ancak son yazılım güncellemelerinden bazılarının çok da iyi olmadığını düşünüyorum. Örneğin çok sık kullandığım e-posta sistemim bozuldu.”

Musk, burada özel bir ayrıntıya girmedi ama neden bahsettiğini anlamak zor değil. iOS 13, Eylül ayında piyasaya sürüldükten sonra performans sorunları aşırı derecede arttığı için bayağı eleştirilmişti. Mail uygulaması en kötü geliştirmelerden biriydi ve Apple, iOS 13.4‘te bile uygulamayı aynı şekilde değiştirmeye devam ediyor.

Apple, iOS 14 için kolları sıvadı

Apple, iOS 13 için rekor bir hızda bir dizi nokta güncellemesi yayınladı. Çeşitli sorunları düzeltti. Ancak şirketin bunu birçok kullanıcının, hata ve performans sorunlarından şikayetçi olmamasından önce yapması gerekiyordu. Apple’ın, iOS 14’ün piyasaya sürülmesinin iOS 13 ile aynı istikrar sorunlarıyla muzdarip olmasını önlemek için yazılım geliştirme yöntemini bile değiştirdiği bildiriliyor.

https://shiftdelete.net/elon-musk-ios-13-topa-tuttu

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...