Microsoft Edge, Firefox’u geçti

Share

Microsoft’un Chrome altyapısına geçen internet tarayıcısı Edge, kullanım oranını artırmaya devam ediyor. Microsoft Edge geçen ayı en popüler ikinci internet tarayıcısı olarak tamamladı.

Araştırma şirketi Netmarketshare, internet tarayıcılarının pazar paylarını gösteren Mart 2020 istatistiklerini yayınladı.

Paylaşılan veriler geçen ay Microsoft Edge’in dünyanın en popüler tarayıcıları listesinde Google Chrome’un ardından ikinci sırayı kaptığını gösteriyor.

Şirket Microsoft Edge’in popülerlik kazanmaya devam ettiğini ve artık “diğer tarayıcıları yüklemek için kullanılan tarayıcı” olarak kabul edilemeyeceğini belirtiyor.

Firefox'u geçen Microsoft Edge en popüler ikinci tarayıcı

Firefox üçüncülüğe geriledi

Tarayıcı segmentinde uzun zamandır Chrome açık ara farkla lider konumda. Google’ın web tarayıcısı Mart ayı sonu itibarıyla pazarın %68.50’sini elinde bulunduruyor.

İkinci sırada yer alan Microsoft Edge ise cihazların %7.59’unda kullanılıyor. Daha önce ikinci olan Mozilla Firefox ise %7.19 pazar payıyla üçüncü sıraya geriledi.

donanimhaber.com/firefox-u-gecen-microsoft-edge-en-populer-ikinci-tarayici--120437

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...