Google’dan, Huawei dışındaki Android telefon kutularına ilginç dokunuş

Share

ABD yasağı nedeniyle Huawei’nin yeni telefonlarda Google uygulamalarının yer almadığı artık herkes tarafından bilinir hale geldi. İki teknoloji devi arasında görüşmeler devam ederken, Google’ın aldığı yeni karar ile telefon kutuları değişecek gibi görünüyor. İlk değişim Xiaomi Mi 10 kutusu ile karşımıza çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi Mi 10 kutusu aracılığıyla Huawei’ye gönderme yapıldığını sizlerle paylaşmıştık. Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin kutusunda en çok kullanılan Google uygulamalarına kolay erişim sağlanabildiği belirtiliyor.

Bu kutuyu gören Çinli kullanıcılar duruma tepki gösterdi. Xiaomi’nin başka bir Çinli üreticiyi dünya genelinde hedef olarak göstermesinin doğru olmadığı dile getirilirken, Xiaomi’den bunun Google kaynaklı olduğuna dair bir yanıt geldi.

Bu yazının Android cihazlardaki “Power by Android” veya bilgisayarlardaki “Intel Inside” yazıları / logoları ile benzer bir şekilde ortaklar arasında yapılan işbirliklerinin sonucu olduğu belirtildi. Xiaomi ve Google arasındaki sözleşmenin süresi dolduğu için yeni bir sözleşmeye imza atılmış. Google’da yeni sözleşmede bu şekilde bir ifadenin kutuda yer almasını istiyor.

Yani, Xiaomi’nin açıklamasına göre Çinli rakibi tarafından Huawei’ye bir gönderme söz konusu değil. OnePlus ve TCL’in yeni telefonlarının kutusunda da “Google uygulamalarına kolay erişim” vurgusu yapılması muhtemel.

Google henüz resmi bir açıklama yapmadı, ancak bazı Çinli yayınlar Vivo’nun da aynı şartı doğruladığını bildirdi. Yani, Huawei’i dışında Android telefonların tamamının kutusunda uygulamalara erişim sağlanabildiği vurgulanacak.

https://shiftdelete.net/google-telefon-kutulari-degisiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...