iPhone 12 tasarımı sızdırıldı

Share

iPhone 12 Pro Max tasarımı ortaya çıktı! Yaptığı sızıntı haberlerle öne çıkan ve sadece Apple ürünleri üzerine içerik hazırlayan Jon Prosser, merakla beklenen modele ait tasarımı yayınladı.

Tasarıma bakıldığında, yeni modelin kamera tasarımının iPad Pro 2020’ye oldukça benzediği görülüyor. Ayrıca tasarımın ortaya çıkmasıyla da modele ait bazı özellikler belli oldu.

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtması beklenirken sürpriz bir sızıntı ortaya çıktı. EverythingApplePro isimli YouTube kanalı, iPhone 12 Pro Max tasarımı olduğunu iddia ettiği görselleri yayınladı. Görsellerde modelin tasarımına ait bütün detaylar belli oldu. Tasarıma bakıldığında telefonun küçük boyutta bir iPad Pro gibi olduğu görülüyor. Kavisli köşeler, küçük çentik ve küçük flaş ışığı gibi detaylar dikkat çekiyor.

Modele ait 3 boyutlu tasarım aşamasını da sunan kanal, bazı detayların ortaya çıkmasını sağladı. Yeni modelin tasarımına bakıldığında modelin ekranı iPhone 11 serisinden farklı olduğu görülüyor. Yeni modelde ekranın köşelerinde kavisli tasarım tercih edilmiş.

Telefonun 4 köşesinde de anten bulunacağı belirtiliyor. Bu antenlerin 5G bağlantısı için görev alması bekleniyor. Bu tasarım ve anten yerleştirmesi daha önce iPhone 4’te de uygulanmıştı.

Kamera tasarımı iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’te olduğu gibi burada da büyük detaylara sahip. Kameranın iPad Pro 2020 modelinde olduğu gibi LiDAR desteğine sahip olması bekleniyor. Çünkü kamera tasarımı benzerlikler taşıyor.

Çentik tamamen kaybolmasa da küçük boyutuyla kullanıcıları karşılayacak. Kullanıcıların çoğu ekranın üstünde bulunan çentiği istemiyordu.

Yeni modelde, iPad Pro’da olduğu gibi akıllı bağlanma özelliğinin olacağı söyleniyor. Bu özelliğinde telefonda Apple Pencil kullanmak için bulunduğu söyleniyor.

Telefonun yan tarafından bulunan güç düşmesi biraz aşağıda alınmış durumda. Böylelikle büyük ekranlı modellerde kullanıcılar zorlanmadan bu tuşa ulaşabilecek.

Yeni tasarımın iPhone 11 Pro Max’ten biraz daha ince olduğu belirtiliyor. Ayrıca SIM yuvası için de bazı değişikliler yapıldı. Ses konusuna da el atan Apple‘ın daha iyi şekilde ses çıkışı sağlamaya çalıştığı söyleniyor.

Eylülde tanıtılması beklenen modelin, tasarımının yüzde 100 böyle olacağını söylemek mümkün değil. Ancak görselleri ortaya çıkan kanal, bu tasarımın uygulanacağından oldukça emin. Bu tasarım, yeni duyurulan iPhone SE özelliklerini ve tasarımını ortaya çıkaran kişi tarafından paylaşıldı.

https://shiftdelete.net/iphone-12-pro-max-tasarimi-sizdirildi#galeri-2

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...