Pek yakında dizinizi Spotify’da ‘dinleyebilirsiniz’

Share

Spotify; Warner Bros ve DC Comics ile anlaşmaya vardığını, bu iki firmaya ait olan tüm podcast içeriklerinin üretim haklarını aldığını duyurdu. Spotify, özellikle podcast tarafında bir süredir liderlik madalyasını üzerinde taşıyor. Bunu bir süre daha taşımak isteyen popüler platform, önemli bir anlaşma imzaladı. Bu sayede bir sonraki favori dizinizi Spotify ile dinleyebileceksiniz.

Spotify karantina sürecinden olumlu etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam eden platform, birkaç yeni anlaşma daha imzaladı. Bu anlaşmanın ardından Spotify’ın hisse senetlerinde önemli bir yükseliş görüldü. Bu yükselişin sebebi Kim Kardashian West, Warner Bros ve DC Comics üçlüsüyle yapılan podcast anlaşmaları oldu.

Spotify, Warner Bros ve DC Comics ile yaptığı anlaşmayı kendi internet sitesinde de paylaştı. Popüler müzik dinleme platformu, mevcut olan karakterler ile hâlihazırda hikayesi sevilmiş olan karakterlere dayalı anlatımlar üretecek. Bunun yanı sıra iki kurum da “orijinal” imzası adı altında yeni diziler oluşturmak için Spotify ile bir iş birliği yapacak.

Spotify Warner Bros ve DC Comics-01

Bunu duyan süper kahraman hikayesi tutkunları da oldukça heyecanlandı. Elbette tek heyecanlanan izleyici ve dinleyiciler değil çünkü yatırımcılar da heyecanlanmış gibi duruyor. Spotify hisseleri bu son gelişme ile birlikte son üç ayda yüzde 86 oranında bir artış gösterdi.

Popüler müzik ve podcast dinleme platformu son birkaç ay içinde önemli transferlere ve iş birliklerine imza atıyor. Mayıs ayında ünlü komedyenlerden Joe Rogan’ı podcast tarafına transfer eden Spotify, Warner Bros ve DC Comics gibi isimlerle de iş birliklerini çeşitlendirmeyi ve içeriklerini zenginleştirmeyi hedefliyor. Bu isimlerin arasında Kim Kardashian West gibi popüler bir simanın da yer alıyor olması dikkat çekiyor.

Spotify, bu anlaşmasıyla birlikte Batman ve Joker gibi sevilen karakterler için yayımlanan podcast yayınlarının dizi tadında olacağını duyurdu. İşveçli şirket, Warner Bros’un ikonik karakterleri için de ayrı ayrı podcast yayınları olabileceğinin altını çizdi.

Son olarak Spotify; ilgili anlaşmaya göre işin pazarlamasını, reklamını ve dağıtımını üstlenecek. İçerik üretimi kısmını da Warner Bros’un dijital stüdyosu olan Blue Ribbon Content devralacak. Bakalım bu noktada Spotify bu işten ne kadar kârlı çıkacak?

https://shiftdelete.net/bir-sonraki-favori-diziniz-spotify-olabilir

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...