F1: Coronavirus testi pozitif çıkan Perez, İngiltere GP’de yarışamayacak

Share

Racing Point sürücüsü Sergio Perez’in Britanya GP öncesinde yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.
FIA, Sergio Perez’in bu hafta sonu yapılacak İngiltere Grand Prix’si öncesinde yaptığı COVID-19 testinin pozitif çıktığını doğrulayan bir açıklama yayınladı.

Racing Point sürücüsü Perez, en son COVID-19 test sonucunun belirsiz olmasının ardından Perşembe günü Silverstone’da değildi. Çünkü ikinci bir teste daha tabi tutulması gerekiyordu.

FIA tarafından Perşembe akşamı yayınlanan bir bildiride, Perez’in ikinci test sonucunun pozitif olduğu doğrulandı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Bugün, BWT Racing Point Formula 1 Takımı tarafından yapılan açıklamada takımın pilotu Sergio Perez’in, Silverstone Pisti’nde yapılacak olan 2020 FIA Formula 1 Britanya Grand Prix’si öncesinde yapılan COVID-19 testinin belirsiz çıktığı açıklanmıştı. An itibariyle FIA ve Formula 1, yeniden yapılan test sonucunun pozitif çıktığını doğrulamaktadır.”

Perez, ilgili sağlık makamlarının talimatlarına uygun olarak kendi kendini karantinaya aldı ve bu makamlar tarafından öngörülen prosedürü takip etmeye devam edecek.

Meksikalı pilotla yakın temasa geçen herkes karantinaya alındı.

Perez, COVID-19 testi pozitif çıkan ilk F1 sürücüsü oldu ve bu hafta sonu yapılacak İngiltere Grand Prix’sini kaçıracak.

Racing Point, Perez’in durumunun iyi olduğunu ancak bu hafta sonu yarışmayacağını açıkladı.

Açıklamada, “Sergio’nun bu hafta sonu yarışa katılamayacağını açıklamaktan üzüntü duyuyoruz. Sergio hem fiziksel hem de zihinsel olarak iyi durumda. Ancak ilgili sağlık otoritelerinin kuralları uyarınca kendisini izole etmeye devam edecek. Tüm takım, Sergio için en iyisini diliyor ve yakında RP20’nin kokpitine dönmesi için sabırsızlanıyor.” denildi.

Racing Point, bu hafta sonu iki araçla yarışmayı planladıklarını da doğruladı. Perez’in yerine Mercedes’in yedek pilotlarından Esteban Gutierrez’in ya da geçtiğimiz yıl F1’de takım bulamadığı için ayrılan Nico Hulkenberg’in yarışacağı iddia ediliyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...