THY, teknoloji şirketi kuruyor

Share

Türk Hava Yolları (THY), KAP’a yaptığı başvuruyla yüzde 100 iştiraki olacağı yeni bir teknoloji şirketi kurulacağını açıkladı. Gelen bilgilere göre; bilişim departmanı ayrı bir şirket olacak.

2 milyar dolara yaklaşan marka değeriyle “Türkiye’nin en değerli markası” olan Türk Hava Yolları (THY), yüzde 100 iştiraki olacak yeni bir teknoloji şirketinin kurulmasına karar verdiğini duyurdu.

THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamasında, “Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımızın mevcut bilgi teknolojileri uygulamalarının gelir getiren bir iş kolu olarak konumlandırılması ve var olan bilgi teknolojileri insan kaynağının daha etkin değerlendirilerek Türk havacılık ekosistemine daha fazla katkı sunulması amacıyla yüzde 100 Türk Hava Yolları iştiraki olan yeni bir teknoloji şirketinin kurulmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bilişim departmanı ayrı bir şirket olabilir

AirportHaber’den Murat Herdem, bu haftaki köşe yazısında bilişim departmanının ayrılacağını kaleme almıştı. Herdem’in konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

“THY’nin dijital alt yapısının ve siber güvenliğinin teslim edildiği departman için tıpkı uçuş akademisinde olduğu gibi anonim şirket olmasına yönelik adımlar atıldığı bilgisi geldi.”

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/873329
https://www.airporthaber.com/thy-haberleri/thy-teknoloji-sirketi-kuracagini-acikladi.html
https://www.donanimhaber.com/thy-teknoloji-sirketi-kuracagini-acikladi--124810

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...