Apple şimdi de maske tasarladı

Share

Apple’ın pandemi süreci ile ilgili yaptığı yeni çalışmaları ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi de Apple maske çalışmaları ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Anlaşıldığı kadarı ile Apple, sadece teknoloji tarafında pandemi ile ilgili çalışmalar yapmakla sınırlı kalmak istemiyor.

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Apple’ın Cupertino’daki tasarım ekibi tarafından iki farklı maske geliştirilmiş durumda. Bunlardan bir tanesi için Apple Face Mask isimlendirmesi kullanılıyorken, diğeri için Apple ClearMask isimlendirmesi kullanılıyor.

apple maske

Şu an için açıklamalara göre Apple, Apple Face Mask ve Apple ClearMask isimli maskeleri son kullanıcılar için tasarlamış değil. Anlaşıldığı kadarı ile kurumsal taraftaki ihtiyaçlar için tasarlanmış birer maske olarak tasarlanmış durumda. Son tüketiciye doğrudan Apple Store’lar üzerinden satılan ürünlerden olmayacak gibi görünüyor.

Bunların dışında Apple’ın ifade ettiğine göre sadece bir tasarım süreci geçerli oluyor. Nitekim açıklamalardan anlaşıldığı kadarı ile Apple’ın Apple Face Mask ve Apple ClearMask tasarımlarını üretip satması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Şirketlerin kullanması için Apple maske tasarım biçimi ile gündemde olacak.

Apple’ın yeni yüz maskesi ortaya çıktı

Hatırlatmak gerekirse daha önce de Tim Cook, Apple’ın tasarladığı yüz siperliği ile ilgili detayları açıklamıştı. O dönemlerde de Apple, bu girişimi ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Şimdi de yüz maskesi ile farklı bir çözüm üretmeyi amaçlamış gibi görünüyor.

https://shiftdelete.net/apple-yeni-yuz-maskesi-ortaya-cikti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...