Yeni Dacia Sandero, Stepway ve Logan tanıtıldı

Share

Dacia’nın popüler model ailesi Sandero yeni nesline kavuştu. Renault Symbol’ün ikiz kardeşi Logan’ı da kapsayan yenileme işlemi sonrasında araçlar Renault Clio’nun yeni platformuna kavuşmuş oldu.

Ok biçimli LED gündüz aydınlatmalarına sahip farlar ve geniş ön panjurla güçlü bir görünüm sunan otomobilin Stepway seçeneklerinde siyah ve gri renkli korumalar dikkat çekiyor. Bu araçta tavan rayları da standart olarak sunuluyor. Arka bölümde de LED bölümlere sahip küçük stopların şık durduğu söylenebilir.

Tamamı 1.848 mm genişliğinde olan üçlünün hatchback seçenekleri 4.088 ve 4.099 mm boya sahip. Logan’daysa boy 4.396 mm’ye ulaşıyor. Büyün yükseklikler 1.5 metre civarındayken yerden yükseklik 133 ile 174 mm arasında değişiyor. Sunulan jantlarsa 15 ve 16 inç çaplı.

İç mekanda da büyük ilerleme kaydeden Dacia, şık havalandırma ızgaraları ve Duster’da da kullanılan havalandırma kumandaları ve direskiyon simidiyle tanıdık fakat hoş görünüyor. Araçların donanım seviyelerinde göre dokunmatik ekranın yanında veya bu ekranın yerinde sunulan telefon tutacağıysa akıllı çözümlerden biri.

Bagaj hacimleri 5 kapılı gövdede 328, dört kapılıdaysa 528 litre olarak açıklanan otomobillerin donanımlarında ısıtmalı ön koltuklar, kör nokta uyarısı, acil durum fren sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma, yokuş kalkış desteği ve elektronik el freni alınabiliyor.

Kaput altında da tanıdık motorlar sunan ailede Diesel motor bulunmuyor. 1 litre hacimli ünitenin atmosferik emişli seçenekleri 65 beygir gücünde ve 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuluyor. Turbo beslemeyle gücü 90 beygire ulaşan motor 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Yine aynı ünitenin LPG destekli seçeneğiyse 100 beygir gücünde ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılıyor.

https://onurkoray.blogspot.com/2020/09/dacia-sandero-stepway-ve-logan.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...