Artık iPhone kutularından şarj aleti ve kulaklık çıkmayacak

Share

Apple tarafından yeni iPhone 12 telefonların duyurulmasıyla birlikte cihazların kutu içeriği de açıklandı. Daha önce ortaya çıkan söylentiler doğru çıktı ve iPhone 12 kutu içeriği şarj adaptörü ve kulaklık içermiyor.

Apple’ın lansmanı öncesinde, geçtiğimiz ay, yeni iPhone modellerinin kutu içeriğinde şarj adaptörünün ve EarPods kulaklığın olmayacağı iddia edilmişti. Bu iddialar doğru çıktı ve Apple, resmi olarak bu iki ürünün kutu içeriğinde yer almayacağını açıkladı.

iPhone 12 kutu içeriği şarj adaptörü ve kulaklık içermeme sebebi ise plastik kullanımını azaltmak olarak açıklandı. Etkinlik içerisinde de geri dönüşümden fazlaca bahseden Apple, yeni iPhone modellerinin kutularındaki bu değişiklik için de çevre vurgusu yaptı. Ayrıca şu anda satışı devam eden; iPhone SE, XR ve 11‘in kutusundan da adaptör ve kulaklık çıkarıldı.

iPhone 12 kutu içeriği

Ancak bu durum tüketicileri, işin mali tarafı düşünüldüğünde, üzebilir. Daha önceden de iPhone kullanıcısı olan kişilerin yeni modele geçtiğinde bir sorun yaşamayacağını söyleyebiliriz. Ancak ilk kez iPhone alacak kullanıcıların; şarj adaptörü almak istediklerinde 5W güç adaptörü için 179 TL, 20W güç adaptörü için 199 TL, 30W güç adaptörü için ise 459 TL ödemeleri gerekecek. Lightning konnektörlü EarPods almak istendiğinde ise ödenmesi gereken tutar 200 TL oluyor.

iPhone kutusundan şarj aleti ve kulaklık kaldırıldı!

https://shiftdelete.net/iphone-kutusundan-sarj-aleti-ve-kulaklik-kaldirildi

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...