Yeni MacBook Air de Apple M1 işlemcisine kavuştu

Share

Apple son üç ay içindeki üçüncü etkinliğinde ilk Apple M1 işlemcili MacBook cihazlarını tanıttı. Dünyanın en hızlı 5 nm süreciyle üretilen işlemcisine sahip olduğu söylenen yeni MacBook özelliklerine yakından bakalım.

Yüksek performans sunan ve Apple’ın diğer işletim sistemleriyle köprü görevi üstelenebilen Apple M1 işlemcili ilk MacBook Air tanıtıldı. M1 işlemcisi ile gelen MacBook Air, bir önceki neslinden 3.5 kat daha hızlı işlemci gücüne sahip.

15 saat internet siteleri arasında çalışmayı sağlayan yeni MacBook Air, 18 saat video izlemeye de olanak sağlıyor. Aktif kullanımda ise toplamda 6 saat kullanım sağlıyor. Güç düğmesinde konumlandırılan Touch ID parmak izi okuyucusu sayesinde hızlı kimlik doğrulama sağlanmış oluyor. Ayrıca M1 yeni işlemcisi ile Apple, en sevilen dizüstü olan Air modeli için daha yüksek hız sunmayı hedefliyor.

Apple, yeni Air’in “sınıfının en çok satan Windows dizüstü bilgisayarından” üç kata kadar daha hızlı olduğunu ve “geçen yıl satılan dizüstü bilgisayarların yüzde 98’inden” daha hızlı olduğunu söylüyor. Şirket ayrıca bir ücret karşılığında 18 saat video oynatma süresi olacağını söylüyor. Ayrıca cihazın içinde fan bulunmuyor.

Apple, çiplerin Intel ve diğer rakiplerinden daha iyi performans ve güç verimliliği sağlayacağını iddia ediyor. Ancak ARM sistemlerinin en büyük avantajı, iOS ve iPadOS uygulamalarını yerel olarak macOS’ta çalıştırabilecek olması büyük dikkat çekiyor.

MacOS uygulamalarına gelince; Apple, Microsoft ve Adobe gibi diğer büyük şirketlerde olduğu gibi Apple Silicon’u desteklemek için Pages, Numbers ve Keynote gibi kendi programlarını güncelledi. Lightroom önümüzdeki ay, Photoshop ise gelecek yılın başlarında Apple Silicon için piyasaya sürülecek. Ve Air’in çalıştıracağı macOS Big Sur, başlatma sırasında Arm için henüz güncellenmemiş uygulamaları “çevirecek” Rosetta 2 adlı bir emülatör içeriyor.

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Air Teknik Özellikleri

– 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü 227 PPI değere sahip ekran
– 4 adet performans çekirdeğine ve 4 adet verimlilik çekirdeğine sahip 7 veya 8 çekirdekli Apple M1 işlemcisi
– 8 GB RAM (Maksimum 16 GB)
– 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB SSD depolama seçeneği
– Güç tuşuna gömülü Touch ID sensörü
– MacOS Big Sur işletim sistemi
– 802.11ax Wi-Fi 6 wireless ağı desteği ve Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisi
– 2 adet Thunderbolt/USB 4 bağlantı noktası, 3.5 mm kulaklık girişi
– 30W USB-C güç adaptörü

Kutu İçeriği

– MacBook Air, 30W USB-C güç adaptörü ve 2 metre USB-C kablosu

13 inç Apple M1 işlemcili MacBook Air Türkiye fiyatları da açıklandı.

8 çekirdekli CPU’ya ve 7 çekirdekli GPU’ya sahip Apple M1 işlemcili, 256 GB depolama kapasitesi bulunan model 10.999 TL; 8 çekirdekli CPU’ya ve 8 çekirdekli GPU’ya sahip Apple M1 işlemcili, 512 GB depolama kapasitesi bulunan model ise 13.699 TL fiyatla satışa sunulacak.

https://shiftdelete.net/apple-m1-islemcili-ilk-macbook-air-tanitildi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...