Darth Vader’ın aktörü David Prowse hayatını kaybetti

Share

İlk filmi 1977 yılında yayına giren Star Wars serisinin yaşı birçok okurumuzdan büyük olabilir. “Star Wars Üçlemesi” olarak adlandırılan ilk üç film sinema tarihinin unutulmaz yapımlarından olmuşlardı. Üçlemede Darth Vader aktörü olarak yer alan David Prowse ne yazık ki hayatını kaybetti.

Üçlemenin ikinci filminde “Luke, ben senin babanım!” repliğiyle hafızalara kazınan ilk Darth Vader’ın ölümü hayranlarını derinden sarstı. Aslında aktörün yüzü ve sesi filmlerde hiçbir zaman görülmedi. Seslendirmeyi dublaj olarak ABD’li aktör James Earl Jones’dan duyduk. Yine de bu aktör bu sözüyle hatırlanacak gibi görünüyor. 1935 yılında doğan David Prowse, sinema dışındaki hayatını profesyonel olarak sporla değerlendiriyordu.

david prowse

Ölümünün ardından Hollywood gazetesi şu metni yayınladı:

1 Temmuz 1935’te İngiltere’nin Bristol kentinde doğan Prowse, diz tüberkülozu ile yanlış teşhis edildi ve gençken dört yıl boyunca bacak ateli takmak zorunda kaldı (aslında osteoartrit teşhis edilmeliydi). Yine de, 1962-64 yılları arasında arka arkaya üç yıl süren İngiliz halter şampiyonasını yakalamadan önce 1960 yılında Mr. (50 yaşında, hala 700 pound kaldırabiliyordu.)

Darth Vader aktörü olmak dışında David Prowse ufak çaplı yapımlarda da oynadı. Bu yapımlar büyük ses getirmemiş olsalar da Prowse, 2015’e kadar filmlerde oynamaya devam etti.

https://shiftdelete.net/darth-vader-aktoru-david-prowse-hayatini-kaybetti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...