Barcelona oyuncuları Ocak 2021’de maaş alamayacak

Share

Barcelona Kulübü Başkanı Carles Tusquets, Katalonya radyosu Rac1’e konuştu. Kulübün mali krizde olduğunu söyleyen Tusquets, “Ekonomik durum endişe verici. Çok kötü ama umut var” dedi.

Barcelona’da futbolcuların kulübün ekonomisine katkı yapmak adına ocak ayında maaş almayacaklarını açıklayan Tusquets, “Şu anda sahip olduğumuz anlaşma, nakit sorunu yaşamadan sezonu bitirmemizi sağlıyor. Bu sezon kurtarıldı” dedi ve futbolculara ödenmesi gereken 170 milyon euronun gelecek 4 yıl içinde yapılacağını ifade etti.

‘ŞU ANDA KORKUNÇ BİR DURUM VAR’

Başkan Tusquets, seyircisiz oynamanın mali olarak kötü etkileri olduğunu vurguladı ve “Stadyumlar açıldığında hiçbir şey yapmadan 220 milyon avro gelir elde edeceğiz, sponsorlar sayesinde 320 milyon avro da gelecek. Bu olana kadar giderler durmuyor. Şu anda korkunç bir durum var ama stadyumları açtığımızda telafi edebiliriz” diye konuştu. Kulüpte imza bekleyen yüksek bedelli faturalar olduğunu söyleyen fakat detay vermeyen Tusquets, “İmza atmadığımız bazı faturalar var. Bunların net olduğunu düşünmediğimizden imza sorumluluğu almak istemiyoruz. Bunlar, iyi hazırlanmamış ya da piyasa değerinde olmadığını düşündüğümüz şeyler. Gelecek kulüp başkanına bunları aktaracağız” diye konuştu.

‘MESSI’Yİ SATMAK ARZULANABİLİR AMA…’

Sezon başlamadan önce kulüpten ayrılmak istediği açıklayan fakat sonradan kalması yönünde ikna edilen Lionel Messi’yle ilgili konuşan başkan “Ekonomik olarak bakıldığında Messi’yi satmak arzulanabilir bir şey olabilirdi ama bunu teknik kadroya sormak lazımdı” dedi. Kulübün eski futbolcularından Neymar’ın geri dönmesi ihtimalini de düşük gören Tusquets bunun “bedavaya gelmesi ya da yeni gelecek başkanın şapkadan tavşan çıkarmasıyla olabileceğini” söyledi.

YENİ BAŞKAN 2021’DE

Barcelona’da eski başkan Josep Maria Bartomeu ve yönetim kurulu ekim ayında istifa etmiş, yerine geçici olarak Carles Tusquets getirilmişti. Barcelona’da 24 Ocak’ta yapılması planlanan başkanlık seçiminde 9 aday var. Aralarında Joan Laporta ve Victor Font favori gösteriliyor.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...