Gmail, YouTube ve pek çok Google servisi çöktü

Share

Google servisleri dünya çapında yaşanan sorun nedeniyle çöktü. Aynı altyapıyı kullanan bütün servislere erişimde kesintiler yaşanıyor. Başta YouTube olmak üzere, Gmail, Google Drive gibi çok kullanılan servisler devre dışı kaldı. Şirketten son dakika gelişmesiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YouTube, Gmail, Google Drive ve diğer Google servislerine erişim sorunları yaşanıyor. ABD’de başlayıp tüm dünyaya yayılan sorunun temel nedeni şirketin kendi web hizmetleri dışındaki uygulamalara güç veren Cloud hizmeti ile ilgili sorun gibi görünüyor. Down Detector sitesinde kısa süre içinde 6 binin üzerinde erişim raporu oluştu. Saat 14:50 itibarıyla kendini gösteren problem için henüz Google tarafından bir açıklama gelmedi. Google’ın farklı ürünleri için anlık hizmet durumlarını paylaştığı Google Services Status web sitesinde de şu an için herhangi bir problem yokmuş gibi görünüyor.

Google Play de çöktü mü?

Tüm Google servislerinin yanında Google’ın uygulama mağazası Google Play’de de erişim problemleri yaşanıyor. Google Play web sayfasına girmek isteyen kullanıcılar hata mesajı ile karşılaşırken, Google Play mobil uygulamasına giren kullanıcılar bir indirme işlemine başlayabiliyor ancak indirime işlemi gerçekleşmiyor.Google Play’in yanısıra sorun yaşanan diğer hizmetler arasında Gmail, Google Calendar, Google Drive, Google Docs, Classic Hangouts, Google Meet, Google Forms ve Google Keep de yer alıyor.

Google arama motorunda her şey yolunda

Google’ın tüm alt hizmetlerinden yaşanan bu durumun yanında Google arama motorunda herhangi bir problem yaşanmıyor.

Google erişim probleminin çözümü

Google’ın tüm servisleri an itibarıyla erişim problemi yaşanıyor. Ancak sorunun bir çözüm yöntemi mevcut. Google servislerini gizli sekmede açtığınız takdirde tüm hizmetleri kullanabiliyorsunuz.

https://shiftdelete.net/google-servisleri-coktu-youtubea-girilemiyor

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...